Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Linus Olsson
Bild: Linus Olsson

Ännu oklart hur olyckan på Karebyvägen gått till

I måndags morse omkom en äldre kvinna i en frontalkrock på Karebyvägen. Olyckan utreds av trafikpolisen i Göteborg men i nuläget har man ingen klar bild av hur olyckan gått till.

På onsdagen gjorde polisen en undersökning av olycksplatsen tillsammans med Trafikverket. Men i nuläget kan Andreas Gabrielsson, förundersökningsledare på trafikpolisen i region Väst, inte säga hur olyckan gått till.

– Än har vi inte bilden klar för oss varför olyckan inträffar men vi får göra en utredning och se var vi landar någonstans.

Enligt Andreas Gabrielsson ska det ha varit torrt väglag vid olyckstillfället.

Olyckan skedde i en kurva på Karebyvägen?

– Vi vet att det var en lätt kurva, det var inte skymd sikt och vägen ser ut som en landsväg vanligtvis ser ut, säger Andreas Gabrielsson.

Olika skadebilder

I bilen där kvinnan färdades fanns ytterligare tre personer, en man i 80-årsåldern och två kvinnor. Två av dem skadades lindrigt och en av dem var måttligt skadad. Kvinnan i den mötande bilen klarade sig utan fysiska skador.

Hur kommer det sig att skadebilden ser så olika ut?

– Här har vi en ganska allvarlig olycka med högt krockvåld. Och vissa klarar sig väldig bra, andra inte.

Anders Gabrielsson säger generellt att det kan handla om vinklar, hur saker slår mot dem som sitter i bilen, förekomsten av airbags, användning av bilbälte men även personers fysiska status.

Händelsen utreds i nuläget som grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död men Andreas Gabrielsson är noga med att påpeka att ingen person är misstänkt för något brott i nuläget.

– Vi har alltid en eller flera brottsrubriceringar, men det här gör att vi kan öppna verktygslådan som behövs för att utreda en sådan här olycka.

Fordonsteknisk undersökning

Kvinnan färdades som passagerare vilket gör att utredarna utesluter att det ska ha handlat om ett sjukdomsfall.

Båda bilarna är tagna i beslag och ska gås igenom av polisens tekniker.

– Våra bilinspektörer kommer att genomföra en fordonsteknisk undersökning för att se så att det inte finns några tekniska fel på bilarna. Det finns inga misstankar om att det skulle vara så men det görs för att utesluta att det skulle kunna vara på det sättet, säger Andreas Gabrielsson.

Bilarna ska dock ha varit besiktigade utan anmärkning. Inte heller finns det misstankar att förarna skulle ha varit påverkade av något.

Det kan även bli aktuellt med ytterligare undersökning av olycksplatsen och att genomföra en digitalrekonstruktion av olyckan för att bringa klarhet i vad som hänt.

Alla inblandade i olyckan är enligt Gabrielsson skrivna i Kungälvs kommun.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.