Lokal mäklare vill ge fler barn trygga hem

För många handlar julen om gemenskap, förväntan och glädje. Men för andra är det en extra svår tid – för de som saknar tak över huvudet eller inte har råd med julklappar till barnen.

|

– Inför jul vill vi på Fastighetsbyrån vara med och göra skillnad och lägger nu ut en smakfull villa i funkisstil till försäljning. Adressen är Pepparkaksgränd i Ullstorp. Med ett utgångspris på bara 100 kr kan du vara med och buda och få chansen att skriva kontrakt på detta sociala hem med söta detaljer. Köpesumman går direkt till SOS Barnbyar och Fastighetsbyrån adderar motsvarande summa, säger Patrik Andersson, mäklare och franchisetagare för Fastighetsbyrån Kungälv, Ale och Göteborg Nordost.

”En plats att kalla hemma”

Att ha en dörr att stänga om sig och en plats att kalla hemma är något som är en självklarhet för många, men som miljontals barn runt om i världen saknar. Idag lever över 200 miljoner barn i världen under extremt utsatta förhållanden på grund av att de helt saknar, eller riskerar att förlora, den grundläggande omsorgen av en förälder. Och pandemin har förvärrat situationen ytterligare.

Pepparkakshem i samarbete med SOS Barnbyar

Fastighetsbyrån stödjer löpande SOS Barnbyar och deras verksamhet i den väldigt utsatta regionen Atakpamé i Togo i västra Afrika. Nu inför jul vill de göra en extra insats genom att förmedla pepparkakshus.

Här kan du följa auktionen och själv lägga bud. Tar du inte hem en budgivning så går det utmärkt att bidra ändå genom att swisha SOS Barnbyar på 123133 5363, säger Patrik.

Delta i budgivningen och du har chans att vinna en liten, dekorativ och smaskig funkisvilla. Köpesumman går direkt till SOS Barnbyar. Bakat av nystartade företaget "Skapa"som driver café, butik och inredning i Kungälv.
Delta i budgivningen och du har chans att vinna en liten, dekorativ och smaskig funkisvilla. Köpesumman går direkt till SOS Barnbyar. Bakat av nystartade företaget "Skapa"som driver café, butik och inredning i Kungälv.

Skänk en julklapp till de utsatta

Fastighetsbyrån stödjer även Sveriges Stadsmissioner och deras arbete för människor som lever i utsatthet och utanförskap.

– Vi tänker på alla barn och familjer som har det extra svårt över jul och vill därför samla in julklappar till dem. Välkomna in till vårt kontor på Vendergatan 4 i Kungälv för att lämna julklappar. De ges sedan vidare, via lokala Stadsmissioner till de som behöver dem mest. Insamlingen pågår under vecka 47, 48 och 49 måndag-fredag klockan 9-17. Kontoret har stängt den 2-3 december och insamlingen avslutas den 10 december klockan 12.00.

Att göra skillnad

Hela året runt bidrar Fastighetsbyrån med 100 kronor för varje bostad de får möjlighet att förmedla. Pengarna går till organisationer som arbetar för att fler ska få ett tryggt hem att gå till. 2020 innebar det drygt 46 000 bostadsaffärer och 4,58 miljoner kronor som gick till att förbättra situationen för utsatta barn och vuxna. Fastighetsbyråns kunder får välja organisation och 1,63 miljoner kronor gick till BRIS, 1,55 miljoner till SOS Barnbyar och 1,4 miljoner till Sveriges Stadsmissioner.

– Vi är stolta över vårt samhällsengagemang och vårt bidrag till att utsatta barn i Sverige och runt om i världen får ett tryggare hem. En bostadsaffär är den största affären de flesta gör i hela sitt liv och jag har alltid tyckt att det är det bästa med detta jobb, att faktiskt få göra skillnad i folks liv. Det känns extra roligt att då vara en del i en kedja som avsätter en del av varje bostadsaffär till välgörande ändamål, avslutar Patrik.

Stadsmissionernas önskelista:

Julklapparna ska vara nya/i gott skick och lämnas in oinslagna för att säkerställa att de hamnar rätt och ger som mest glädje och nytta.

För barn:

• Kreativa leksaker, spel och pyssel

• Målarböcker och barnböcker

• Lego, sportartiklar och presentkort

För vuxna:

• Underkläder, mysbyxor och t-shirts

• Hoodies, fleecetröjor och strumpor

• Hygienartiklar och presentkort