Emma Walther, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån, tycker att en stor fördel med att arbeta som mäklare är att kunna styra sin egen tid.
Emma Walther, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån, tycker att en stor fördel med att arbeta som mäklare är att kunna styra sin egen tid.

Emma, fastighetsmäklare: ”Jag har valt rätt yrke!”

Emma arbetar sedan ett par år tillbaka som fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Ale. Innan hon tog steget att utbilda sig arbetade hon i många år med försäljning. I samband med det blev hon nyfiken på mäklarbranschen och sökte sig dit. Till en början arbetade hon som säljare med fokus på att bli mäklare och hon kände direkt att hon hamnat på rätt plats.

|

– Jag lärde mig mycket, fick kännedom och inblick i branschen. Min arbetsgivare trodde starkt på mig och erbjöd mig en utbildning till fastighetsmäklare via FEI 120 högskolepoäng. Det var en fantastisk chans som jag är tacksam över. Under min studietid varvade jag utbildningen med att coacha nya mäklare utefter mina erfarenheter inom säljbranschen. Jag stormtrivs som mäklare, även om det är hårt arbete så får jag otroligt mycket tillbaka av alla kunder jag träffar.

Emma berättar vidare att Fastighetsbyrån var ett självklart val som arbetsgivare.

– Det finns så mycket erfarenhet och kunskap inom företaget, fördelar som jag kunde använda mig av och kombinera med mitt eget driv. En annan fördel är att varumärket ger trovärdighet, även som ny mäklare. Att ha Swedbank i ryggen är också en fördel på kundmöten och visningar.

Potential att växa

Patrik Andersson är franchisetagare och leder kontoren för Kungälv, Ale och Göteborg Nordost. Han tror på en fortsatt stark tillväxt i Kungälv och ser behovet av att satsa på att utbilda fler mäklare.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda en gedigen yrkesutbildning för människor som vill satsa och nå sina drömmar. På detta sätt bidrar vi också till samhällsutvecklingen vilket är helt i linje med våra värderingar och vårt ansvar som företag.

Studera via FEI

De som studerar till mäklare via FEI kan anpassa utbildningstakten efter vad som passar dem.

– Jag valde att läsa i ett högre tempo, för att bli klar fortare. Utbildningen är också mestadels på distans vilket underlättade eftersom jag hade småbarn under min studietid. Yrket har fallit sig väldigt naturligt för mig. När jag startade så kom jag i gång fort och fick snabbt ett stort kontaktnät. Hemligheten till varför det gått så bra tror jag är en kombination av många saker. Jag har mycket erfarenhet och jag är genuint intresserad av mötet mellan människor i kombination av att jag får bra stöttning från företaget. Jag är också målinriktad och drivs av göra bra affärer för mina kunder, säger Emma.

Ett starkt varumärke

Ett omtyckt varumärke betyder ofta kundens förstahandsval. För Fastighetsbyråns medarbetare betyder det också fler affärsmöjligheter.

– Hos oss kan mäklarna fokusera på det de är bäst på – att mäkla. Vårt affärssystem räknas som branschens bästa. Inte bara för mäklarna utan likväl för säljare och köpare. Det underlättar det dagliga arbetet och dessutom har vi ett eget proffsigt säljteam med koordinator, marknadsansvarig, copywriter och stylist, säger Patrik.

Fastighetsbyrån som arbetsgivare

– Första tiden som mäklare kan vara tuff, men vi är väldigt måna om nya medarbetare. Du lär känna många människor och får ett stort kontaktnät, säger Patrik.

Han påtalar också vikten av att ha drivna kollegor som jobbar mot samma mål.

– Vi hjälper varandra framåt samtidigt som vi har väldigt roligt ihop. Det är också viktigt att vara lyhörd för medarbetares åsikter och idéer, eftersom alla ska vara delaktiga i vår utveckling – det är så vi får nöjda medarbetare som växer tillsammans med företaget.

Är du vår nya stjärnmäklare?

– Utbilda dig via Fastighetsbyrån Kungälv

Arbetar du med försäljning och service idag och vill ta nästa steg i din karriär? Drivs du av att arbeta med budget och tydliga mål? Då kan det här vara något för dig!

Vi söker dig som drömmer om att arbeta som fastighetsmäklare. Fastighetsbyrån erbjuder ett alternativ till den traditionella högskoleutbildningen­ via Företagsekonomiska institutet och du är färdigutbildad på 17 månader.

Vi vet redan att du har drivkraften men utöver det ser vi gärna att:

•Du har en fullföljd gymnasieutbildning och allmän behörighet för högskolestudier.

•Du har en grundläggande studievana då utbildning är på distans och kräver självdisciplin.

•Du har minst fem års arbetslivserfarenhet.

•Du har höga ambitioner, är målinriktad, lyhörd och engagerad.

•Du har en bakgrund inom försäljning eller liknande.

•Ditt mål är att bli fastighetsmäklare och du ser möjligheterna i att arbeta hos Sveriges största mäklarkedja.

•Du har körkort och tillgång till bil.

•Du är boende eller har anknytning till Kungälv.

Utbildningen är inte studiemedelsberättigande men kostnaden för utbildningen betalas av kontoret. Om du är intresserad av tjänsten, vänligen registrera din ansökan på vår hemsida under ”lediga jobb”.

För att veta mer kontakta Patrik Andersson på telefon 072- 588 00 51 eller patrik.andersson@fastighetsbyran.se

Varmt välkommen med din ansökan!

www.fastighetsbyran.se 0303-645 50