Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.


   <strong id=Värmande klappar. Fastighetsmäklaren Josefin Andersson hoppas att många i Kungälv vill bidra till en mer inkluderande jul.">
Värmande klappar. Fastighetsmäklaren Josefin Andersson hoppas att många i Kungälv vill bidra till en mer inkluderande jul.

Här kan Kungälvsborna lämna julklappar till utsatta

Inför årets jul är det fler än tidigare som vänder sig till Göteborgs Stadsmission. För att stötta dessa personer kommer Fastighetsbyrån i Kungälv bland annat att samla in julklappar till organisationen – som till julen delar ut dem till barn och vuxna i vår närhet som lever i utsatthet.
– Vi hoppas att många Kungälvsbor vill vara med och bidra till att fler får en god jul, säger fastighetsmäklaren Josefin Andersson.

Tuffa ekonomiska tider och dyrare livsmedel följde en pandemi, en pandemi som bidragit till isolering bland redan ensamma. Det här gör den kommande julen extra utmanande för många i vårt område. Eva Barron, metodutvecklare på Göteborgs Stadsmission, berättar att de möter de allra mest utsatta i samhället.

– Det kan vara personer som är långtidssjukskrivna, arbetslösa och de som tvingas förlita sig på försörjningsstöd. För många vi möter räcker pengarna helt enkelt inte till det nödvändigaste, säger hon.

Nya grupper som behöver stöd

Eva ger ett exempel på en person som berättade att hon slutat köpa smör till smörgåsen, en annan om att familjen inte längre har något extra till fredagsmys. Många ber om hjälp med blöjor och mensskydd.

– Vi möter just nu också nya grupper av människor som behöver stöd som vi inte sett i samma utsträckning förut, till exempel unga föräldrar med tillfälliga jobb.

”Hjärtskärande”

Fastighetsbyrån, som löpande stödjer organisationer som arbetar för att fler ska få ett tryggt hem, har sedan 2018 bidragit med över 22 miljoner kronor till BRIS, SOS Barnbyar och Sveriges Stadsmissioner. Detta görs genom att 100 kronor, från varje bostad som Fastighetsbyrån förmedlar, skänks till ändamålet.

– I år känner vi att vi vill göra något extra lokalt och därför kommer vi nu samla in julklappar tillsammans med Göteborgs Stadsmission. Det är hjärtskärande att höra att många familjer inte har råd med julklappar till barnen – eller att ensamma blivit ännu mer isolerade efter pandemin, berättar Josefin Andersson.

Så gör du om du vill bidra

Om du vill bidra med en julklapp kan du lämna den på Fastighetsbyråns kontor på Vendergatan 4 i Kungälv fram till den 12 december, vardagar 9:00-17:00 eller vid Fastighetsbyråns monter på Bohus julmarknad den 10-11 december. Julklapparna ska vara nya eller i gott skick och lämnas in oinslagna så att klapparna hamnar där de gör mest nytta och glädje.

EXTERN LÄNK: Frågor om insamlingen? Här hittar du kontaktuppgifter till Fastighetsbyrån Kungälv.

– Vi vill också säga att vi förstår att många är oroliga över sin boendesituation i dessa tider. Och har man frågor eller funderingar kring detta så är man mer än välkommen att höra av sig till oss. Nu hoppas vi framför allt att många vill vara med och bidra med julklappar så att fler får en god jul, säger Josefin.

Julklapp kan skapa inkludering

Göteborgs Stadsmission tar gärna emot presentkort eftersom föräldrarna då själva kan välja vad deras barn ska få i julklapp.

– Oavsett så kan en julklapp kan vara så mycket mer än bara en leksak. Den blir ett sätt att skapa inkludering för människor som vanligtvis lever i utanförskap och bidra till att barn får känna sig som andra barn. När föräldrar tar emot julklappar för att ge till sina barn blir de oerhört lättade, berättar Eva.

Till salu: Välgörande villa med social prägel

Nu förmedlar Fastighetsbyrån i Kungälv årets viktigaste hus. En inbjudande villa som både luktar och gör gott. Alla som vill kan buda på pepparkakshemmet och köpesumman går oavkortat till SOS Barnbyars arbete för att fler barn ska få ett tryggt hem. Dessutom adderar Fastighetsbyrån samma summa.

På hemsidan fastighetsbyran.com/kungalv kan ni ser hur årets hus ser ut. Det är bakat av Fastighetsbyråns säljteam och inspirerat av de lantliga villorna längs delen av Göta älv som rinner mellan Kungälv och Ale kommun. Budgivningen pågår till den 16 december. Därefter får den lyckliga köparen, som både får ett unikt hus och gör en samhällsinsats, tillträde till huset.

– Vi har goda förhoppningar om att många i Kungälv och Ale, både privatpersoner och företag, vill vara med och buda och göra en samhällsinsats, säger Josefin Andersson på Fastighetsbyrån i Kungälv.