Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jarl Carlsson med sina medspelare Christer Carlsson, Jacob Linde och Henrik Bengtsson som framträdde på Aktiva seniorers månadsmöte.
Jarl Carlsson med sina medspelare Christer Carlsson, Jacob Linde och Henrik Bengtsson som framträdde på Aktiva seniorers månadsmöte.

Visor och musikhistoria på Aktivas månadsmöte

Det var full fart på Aktiva seniorers månadsmöte i Kvarnkullen.

Jarl Carlsson & My Band On The Run, det vill saga Jarl Carlsson och hans medspelare Henrik Bengtsson, Jacob Linde och Christer Carlsson roade och underhöll ett stor gäng aktiva seniorer på deras senaste månadsmöte i Kvarnkullen.

Bandet bjöd på stor variation: från känslosamma visor, till jazz och country. Även en välkänd visa som Jarls mamma Marianne Carlsson skrivit. Bakgrunden berättade Jarl: Mamma och jag hade grälat och jag ville inte vara först att säga förlåt. Det blev tyst mellan oss en tid men så en dag kom hon med en dikt hon skrivit till mig som handlade om att vi ska vara rädda om varandra. Resten är musikhistoria: jag skrev musik till den, Bert Karlsson hörde den, skickade den vidare till Christer Sjögren och så blev det svensktoppen för visan "Ge oss år tillbaka” och mamma kom i TV.

Under Stefan Anderssons ”113 officerare” fick publiken hjälpa till. Och så blev det gitarrsolo av Christer Carlsson, samba av Cornelis Vreeswijk, ”Jag ska göra en säng av rosor” av Darin och ett medryckande medley på Sven-Ingvars alla hits. Det mesta sjöngs på svenska men några välkända låtar på engelska blev det också: John Denvers ”Take me home country roads”, Ben E Kings ”Stand by me” och Rod Stewarts ”Have you ever seen the rain”.

Avslutningen blev effektfull: Bo Kaspers ”Tack” för att just du finns.

Insamlingen på månadsmötet gick denna gång till Världens barn. Birgit Nilsson från organisationen påminde om en välgörenhetskonsert på Mimers Teater.

Barbro Lindgren från Aktiva Seniorer berättade om kommande aktiviteter och ordförande Göran Svensson informerade om att man inte kan anmäla sig till månadsmöte via telefonsvarare, man måste ha telefonkontakt.

Ragnar Holgersson

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.