Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Thomas Ravelli och Kjell Lindqvist. Bilden tagen i september 2014. Bild: Sten Juteus
Thomas Ravelli och Kjell Lindqvist. Bilden tagen i september 2014. Bild: Sten Juteus

Till minne: Kjell Lindqvist

Förre cementgjuteriarbetaren Kjell Lindqvist, Ytterby, har avlidit vid 67 års ålder.

Kjell Morgan Lindqvist var född i Torsby, väster om Kungälv. Han växte upp på gården Torsby Norgård, "Skummet" kallad, några hundra meter från Torsby kyrka.

Han gick ut gymnasiet 1973 och sökte in vid kemilinjen på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Efter avbrott för militärtjänst vid A6 i Jönköping återvände han till Chalmers. Tanken var att fullfölja högskolestudierna men så blev inte fallet. I stället valde Kjell att nappa på erbjudandet om fast anställning vid familjeföretaget Ytterby Cementgjuteri i Ytterby. Här hade redan såväl Kjells far som äldste brodern Jan sin arbetsplats.

I yngre år var Kjell aktiv inom flera sporter. När han spelade fotboll med Hermansby IF fick han smeknamnet ”Linkan”. Senare blev det sjumannafotboll med korplaget Handels II i Kungälv.

Två sysselsättningar som låg Kjell varmt om hjärtat var schack och bridge. Han fann stort nöje i utmaningen det innebar att, då tillfälle gavs, få mäta sina krafter med andra utövare av dessa krävande tankesporter.

Vid sidan om sitt arbete vid gjuteriet i Ytterby provade Kjell under en period på att extraknäcka som busschaufför. Han körde långfärdsbuss, i första hand till Hemsedal och trakterna där omkring i Norge.

En stort ögonblick i Kjells liv var när han blev uppvaktad på sin 60-årsdag 2014 av den före detta världsmålvakten Thomas Ravelli, som samma dag hade agerat prisutdelare åt Hermansby IF på Kärnvavallen i Kärna. När Thomas på vägen hem från sitt uppdrag passerade Ytterby tog han sig tid att stanna till och gratulera Kjell på födelsedagen.

Tyvärr kom Kjell att besväras av ohälsa under flera år men han månade ändå om att hålla regelbunden kontakt med sin närmaste vänkrets. Det var han som såg till att de återkommande träffarna, med diskussioner och kortspel, levde vidare. Efter ett längre uppehåll på grund av pandemin träffades kamratgänget återigen i början på hösten 2021. Att det skulle bli den sista gången anade ingen.

Kjell avled hastigt på trettondagsafton den 5 januari 2022. Han sörjs närmast av bröderna Jan och Reidar, svägerskan Berit samt brorsbarn och brorsbarnbarn.

Sten Juteus, Reidar Lindkvist

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.