Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lasse Nilsson och Barbro Petersen hemma i repstudion i vardagsrummet. Bild: Privat
Lasse Nilsson och Barbro Petersen hemma i repstudion i vardagsrummet. Bild: Privat

Lasse och Barbro gör succé med sin musik efter 60

Man kan lyckas och ha riktigt kul även efter 60.
Lasse Nilsson och Barbro Petersen och deras musiksatsning Babs & The Babes är ett levande bevis på det.

Lasse Nilsson är krogprofilen som drev Societetshuset på Marstrand 1985-2007. Nuförtiden basar han över Thorskogs slott. Hustrun Barbro Petersen har tidigare jobbat som rektor på Kastellegårdsskolan i Ytterby. Numera är hon rektor på Tingbergsskolan i Lilla Edet.

Barbros projekt

Två solida yrkeskarriärer och så hobbyprojektet Babs & The Babes, som börjar ta alltmer plats i deras liv och som är en smått osannolik historia, menar Lasse, som vill ge hustrun den största credden.

– Det här är framförallt Barbros projekt. Det är hon som skriver låtarna och gör musiken.

Inget skivbolag

Och som hon gör det. Förra året släpptes den första låten Crazy i februari. I april kommer den sjätte låten och musiken streamas nu i 51 länder världen över, med lyssnare från 35 år och uppåt.

– Vi har inget skivbolag bakom oss så det är helt fantastiskt, säger Barbro och berättar att Babs & The Babes egentligen var ett kul arbetsnamn från början.

– Jag tycker det är lite roligt att vi är så pass till åren och de vi spelar med live ( Ulf ”Vinyl” Stenberg och Jimmy Lagnefors, reds anm) är inga ynglingar heller. Och då är det så gott att kalla dem för babes. En amerikansk sångerska trodde att vi var ett punkband, haha.

”Våra röster fungerar väldigt bra ihop”. Foto: Pressbild
”Våra röster fungerar väldigt bra ihop”. Foto: Pressbild

Kärlek uppstod

Redan på 80-talet var Lasse och Barbro aktiva på musikscenen i Göteborg, fast på var sitt håll. Lasse i band som 7:e Avenyn, Blacky band och Public. Barbro som sångerska och låtskrivare i Göteborgsgruppen Dolce Vita.

Som riktigt unga hade de en romans i två veckor. Efter det sågs de inte på 30 år, inte förrän 2010 när de möttes igen ute i vimlet och kärlek uppstod.

– Hade jag inte träffat Barbro hade jag nog inte hållit på med musik idag, säger Lasse som spelar piano och gitarr och som repar hemma i en studio i vardagsrummet.

Publiken sjöng med

Under förra sommaren blev det en bejublad ”Lovetour of västkusten”, med två spelningar på Mama’s på Marstrand, som är ett favoritställe för både Lasse och Barbro.

– Helt fantastiskt och det häftigaste som jag upplevt sedan jag själv turnerade på 80-talet var att folk kunde våra låtar och sjöng med i refrängerna. Då förstod man verkligen att den här musiken går hem, säger Lasse och får medhåll av Barbro.

– Vi får höra mycket att vi är förebilder och att vår musik är ny och fräsch. Jag har fått mycket respons av andra kvinnor som tycker det är härligt att jag gör detta, trots att jag är över 60.

”Det här är egentligen en helt osannolik historia”, menar Lasse Nilsson och Barbro Petersen. Foto: Katarina Berg
”Det här är egentligen en helt osannolik historia”, menar Lasse Nilsson och Barbro Petersen. Foto: Katarina Berg

Enormt mervärde

Är det något som pandemin har lärt henne så är det att inte skjuta upp och vänta, för nästa vecka kan det vara för sent.

– Musiken är verkligen en stor passion och ger ett enormt mervärde i livet.

Blir det en ny turné till sommaren?

– Vi planerar för en turné i slutet av juli och då blir det garanterat Marstrand igen.

• I början av 2021 lyfte Barbro Petersen och Lasse Nilsson sitt musikaliska engagemang med att för första gången tillsammans släppa egna låtar. Första låten ”Crazy” släpptes i februari 2021 och sedan har det blivit tre släpp till. ”Someting In The Air”, ”Always Only you” samt ”A Piece of a Woman”. Barbro skriver text och musik och Lasse är medproducent. Paret står själva för alla sånginsatser.

• I januari släpptes nya singeln ”I like you”. Det blev då Babs & the babes´ femte release under dessa 12 första månader.

• Musiken streamas just nu ner i över 50 länder och finns bland annat på Spotify, Apple Music och Amazon Music. Efter Sverige är det i USA, Spanien, Storbritannien, Tyskland samt Norge som bandet har flest lyssnare.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.