Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvsgymnaster och drillflickor medverkade på invigningen av Hisingsbron. Bild: Arkivbild
Kungälvsgymnaster och drillflickor medverkade på invigningen av Hisingsbron. Bild: Arkivbild

Kungälvsgymnaster fixade festen på kunglig invigning

Kungligt besök, fanbärare och Triple & Touch på scenen. Kungälvsgymnaster och drillflickor var i en fin omgivning när de var med och invigde Hisingsbron.

I söndags invigdes den nya Hisingsbron till pompa och ståt. Samtidigt som invånarna i Göteborg med omnejd sa adjö till den över 80 år gamla Götaälvbron välkomnades den nya till pompa och ståt.

I den fåtaliga publiken fanns konung Carl XVI Gustaf. Han fick bland annat se Kungälvs drillflickor och Kungälvsgymnasterna fixa festen. I strålande sol fylldes bron av dansare, trummare och fanbärare.

– Det blev en lyckad och pampig invigning och vi är väldigt stolta att få äran att vara med på event som dessa, säger Jessica Camse, ledaransvarig för för Kungälvsgymnasterna och Drillflickorna.

Totalt 21 gymnaster och drillflickor från Kungälv marscherade först in med alla flaggor längs med bron. Tjejerna tog sedan plats vid scenen och dansade till avslutningslåten "Marching for Love" som framfördes av Triple & Touch, bestående av Ken Wennerholm och Göran Rudbo.

– Det var inte så många gäster, men det blev väldigt bra med tanke på att det var en bro och att det var fint väder. Det kunde ju lika gärna varit storm, säger Jessica Camsel.

Det är inte första gången som Kungälvsgymnasterna är med och inviger ett stort event.

– Vi har varit med jättemånga gånger på invigningen av Gothia cup och det här går inte att jämföra med en fullsatt läktare på Ullevi. Men det var en stor kör från Brunnsbo på 150 barn, en trumgrupp och dansare från Göteborgsoperan. Så det var väldigt professionellt genomfört, säger Jessica Camsel.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.