Karin Henriksson, chefredaktör Kungälvs-Posten
Karin Henriksson, chefredaktör Kungälvs-Posten Bild: Peter Engstrom

Var med och påverka – anmäl dig till Kungälvs-Postens läsarpanel

Har du också startat det nya året med en känsla av att du vill hitta på något nytt och engagera dig mera? Då kan KP:s läsarpanel mycket möjligt vara något för dig.

ANNONS

På Friskis är det trångt på parkeringen och i kylskåpet på jobbet står matlådorna lika tätt. Det är något allmänmänskligt i att vilja starta om när det är nytt år. Bli en bättre människa – en som tränar, äter nyttigt och går och lägger sig i tid.

Vissa lägger upp förändringsribban ännu högre inför det nya året. Kanske är det i år du tänker säga upp dig från jobbet och söka din drömutbildning? Eller sälja huset och skaffa husbåt? Eller gräva upp gräsmattan och börja odla potatis?

Alla har vi olika saker på våra personliga förbättrings- eller förändringslistor. Punkterna kan också var mer oprecisa men viktiga tankar om livet man lever. Att man vill lära sig något nytt, engagera sig mer, göra skillnad. Tillföra något nytt i tillvaron helt enkelt, något som känns viktigt och gör livet lite större.

Umgås du med liknande tankar så har vi på Kungälvs-Posten ett förslag för dig! Vi ska starta en läsarpanel och vi söker just dig som bryr dig om ditt lokalsamhälle och känner att du vill vara med och påverka.

Vår tanke är att vår läsarpanel ska bestå av Kungälvsbor i olika åldrar, med olika bakgrund, från olika delar av kommunen. Vi vill sätta samman en bred grupp människor som kan träffas ett par gånger om året och prata om Kungälv och om Kungälvs-Posten. Vi vill veta vad ni tycker är bra i tidningen och vad vi måste bli bättre på.

Vi vill också veta vad i den här kommunen ni tycker att vi måste undersöka och granska. Vad är det som inte fungerar idag och vad irriterar ni er på? Vad är det som gör Kungälv till en bra plats att bo på, och vilka värden måste värnas? Vi tror att vi kan bli bättre genom att lyssna på er – och att det i förlängningen också kan leda till förbättringar här i kommunen, genom att vi kan lyfta och göra journalistik av de viktigaste frågorna.

Vi kommer att träffas och fika under trevliga former. Fikorna kan bli ett sätt för alla i panelen att träffa nya människor, och vi på KP hoppas också att ni deltagare ska kunna hjälpa till och vidga vårt kontaktnät. Så när vi letar efter människor att intervjua i olika sammanhang kan vi ta hjälp av panelen och fråga om någon känner någon, som känner någon. Det kan handla om allt mellan himmel och jord – någon som tränar inför Vasaloppet, någon som är långtidssjuk i covid, någon som har börjat med Tiktok efter pensionen, eller någon som faktiskt har sålt huset och köpt en husbåt.

Då och då kommer vi också att mejla och vilja att panelen testar någon funktion i appen åt oss, för att vi ska veta att tekniken funkar så bra som möjligt. Men det kommer inte att bli betungande eller jobbigt, bara roligt.

Vi ser fram emot att sätta samman ett bra gäng och att få träffa er! Det är min målsättning inför det här året.

LÄS MER:Här är årets toppar och dalar 2022

LÄS MER:Här är året med Kungälvs-Posten i bilder

ANNONS