Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inger Wessel och Evapia R Dugstad är två av de tolv konstnärer som ställer ut under konstpromenaden.
Inger Wessel och Evapia R Dugstad är två av de tolv konstnärer som ställer ut under konstpromenaden.

Konstnärer ställer ut i det fria och anordnar konstpromenad

Under pingsthelgen, 22-23 maj, anordnas en “konstpromenad” i Tjuvkil, Hålta och Ödsmålsmosse. Idén är att kombinera konstbesök med en vandring under helgen.
– Alla ska känna sig välkomna, säger Eva Sasioglu, en av utställarna.

Tolv konstnärer deltar i initiativet konstpromenaden den 22-23 maj. Mellan klockan 11 och 16 är det öppet och konsten kommer vara synlig såväl inomhus som utomhus. Ambitionen är att deltagarna ska kunna kombinera en promenad med besök hos konstnärer i Tjuvkil, Hålta och Ödsmålsmosse. Besökarna bjuds under pingsthelgen på en blandning av keramik, målningar, metall- och glashantverk, liksom textil och installationskonst.

– Det ska vara lätt att besöka oss och se vad vi gör, säger Eva Sasioglu, en av utställarna.

På hemsidan konstpromenaden.se går det att läsa mer om initiativet och om respektive konstnär som är med och deltar. Bland de som ställer ut förekommer olika åldrar och yrkesbakgrunder, och framförallt olika konstarter.

– Det är jättekul med gemenskapen. Att få göra detta ihop med andra. För det är ju ett ensamjobb vanligtvis, säger Inger Wessel, som också ställer ut under pingsthelgen.

Inger Wessel, Evapia R Dugstad och Eva Sasioglu är tre av de tolv konstnärer som ställer ut under konstpromenaden. Bild: Erik Jenderbo
Inger Wessel, Evapia R Dugstad och Eva Sasioglu är tre av de tolv konstnärer som ställer ut under konstpromenaden. Bild: Erik Jenderbo

På hemsidan finns också förslag på olika slingor besökarna kan promenera. Klickar man på en länk syns slingan på Google Earth, enkel att följa i telefonen.

Eva Sasioglu hoppas på att konstpromenaden ska upplevas som lättgänglig och inbjudande. Och att den ska ge nyinflyttade en chans att lära känna både området och de lokala konstnärerna.

– Vi är för det mesta tillgängliga trots att vi inte har officiella öppettider, säger hon.

Självklart är konstpromenaden dessutom coronavänlig. Om vädret tillåter det kommer en stor del av konsten ställas ut utomhus. Inte bara för att försvåra smittspridning utan också för att slå vakt om grundidén - att det är en utomhuspromenad.

En samlingsutställning med alla deltagande konstnärer kommer finnas på Skåra hantverksbageri från och med den 20 maj. Konstpromenaden är inte bara en trevlig händelse för besökare. Utan också en viktig möjlighet för konstnärerna själva att visa att de finns.

– Vi önskar alla välkomna och hoppas att det ska bli opretentiöst och roligt, säger Eva Sasioglu.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.