Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ibrahim Hassans butik har nu haft öppet i fyra månader och han tror på en lång framtid i Kungälv. Bild: Ebba Bergström
Ibrahim Hassans butik har nu haft öppet i fyra månader och han tror på en lång framtid i Kungälv. Bild: Ebba Bergström

Här för att stanna – Ibrahim tog orientlivs till Kungälv

Det har nu gått fyra månader sedan 28-åriga Ibrahim Hassan öppnade dörrarna på Orient Landet i Kungälv. Även om han hamnade i Kungälv lite av en slump så ser han en lång framtid i staden.

För ett halvår sedan hade Ibrahim Hassan mest passerat genom Kungälv på väg norrut. Idag driver han en av stadens matbutiker och ser glatt på sin framtid i staden. Själv är Ibrahim från Frölunda och att han öppnade sin butik just i Kungälv var egentligen bara för att han såg en öppning i marknaden.

– När vi öppnade fanns ingen liknande butik här. Det behövdes en orientalisk butik med en ordentlig avdelning för frukt och grönt, säger han.

Just frukt- och grönsaksavdelningen är det som Ibrahim lyfter som Orient Landets största dragplåster.

– Jag tror inte det finns en så stor avdelning med så mycket olika grejer någon annanstans i stan. Oftast finns bara det vanliga – tomater, gurka, sallad och så. Hos oss är det mycket mer blandat och vi har lite mer annorlunda grejer.

På Orient Landets Facebooksida ser man vad Ibrahim menar. Där finns bilder på flera frukter med både främmande form och namn som man kan hitta i butiken.

Att öppna butik, och i en ny stad dessutom, kan verka överväldigande men Ibrahim Hassan verkar helt lugn inför allt arbete.

– Jag har jobbat med butik innan, tillsammans med familjen. Vi har 25 eller 30 års erfarenhet av butik så det var inte så konstigt att öppna själv, säger han

Ibrahim kanske inte visste så mycket om Kungälv innan han öppnade sin butik. Nu, fyra månader senare, har han hittat gott om saker som han tycker om med staden.

– Den här gamla sidan av Kungälv är verkligen jättetrevlig, det är nästan lite utomlandskänsla.

Framför allt är det dock människorna som han tycker om.

– Det är väldigt trevliga människor här i Kungälv. De är glada och ger god feedback till butiken. Det gör att man får en massa energi och vill jobba ännu mer och slita mer för att kunna hjälpa, säger Ibrahim Hassan.

Och hur framtiden ser ut för Ibrahim och Orient Landet kan vara svårt att säga, men Ibrahim hoppas på att kunna växa och bli en fast del av Kungälv.

– Vi vill ju växa och att det ska gå ännu bättre. Vi är här för stanna, säger han glatt.