Bräckboden var tidig med hållbarhetstänket

Kexen och kakorna som säljs i Bräckboden är ofta sekunda. Goda kakor med små skavanker till ett förmånligt pris – hållbarhet långt före det var ett ord på tapeten.

ANNONS
|

Utanför boden vid fabriksingången i Kungälv kan köerna ringla långa och turistbussarna parkera på rad. Madeleine Braahfw ser till att kunderna får tag i både trotjänare som Singoalla och hett åtråvärda Baddare.

LÄS MER:Kexen och krigen

LÄS MER:De får maskineriet att rulla

LÄS MER:Kexen – en ”family affair”

Livet och kexen-podden

Podcasten Livet och kexen går att lyssna på på kungalvsposten.se. Det första avsnittet publicerades den 25 januari och ett nytt avsnitt läggs ut varannan vecka. Avsnitten är 15-30 minuter långa.

Podden är producerad av Andreas Utterström och Mattias Bergman på uppdrag av Orkla och i samarbete med Centrum för näringslivshistoria.

ANNONS