Baddare-entusiasten många mil från fabriken

I 12 år har han skött fansidan för Göteborgs kex-klassikern Baddaren. Nu bor han i Blekinge men vill tillbaka till västkusten och fortsätter heja på blåvitt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Namn: Richard Björkman

Ålder: 34

Gör: Driver fansidan för Baddare på Facebook. Kommunikatör och webbpublicist inom Region Blekinge.

Familj: Singel, föräldrarna och lillebrorsan bor i Falkenberg.

Bor i: Lägenhet i centrala Karlskrona.

Skulle helst bo i: Slott/herrgård nära havet på bästkusten (drömma får man!).

Smeknamn: Björkman

I hörlurarna: Mycket! Exempelvis Håkan Hellström, Avril Lavigne, Queen, blink-182 och synthwavemusik. Det finns skön musik i många genrer, men jag dras mest åt pop- och rockhållet.

Min bästa tid på dygnet: Kvällen och natten generellt, men jag älskar även sommar och soltimmar.

Det stressar mig: Tankar på framtiden, när söndagen börjar gå mot sitt slut och när Blåvitt ser darriga ut i försvaret i slutminuterna (något som tyvärr sker alltför ofta på senare år).

Så kopplar jag av: Genom att lyssna på musik, kolla på film och serier, gamea, äta gott och ta en öl eller tre.

Det skjuter jag ofta upp: Inte så mycket längre. Typ dammsugningen någon dag eller två på sin höjd.

Ser just nu (tv eller strömmad serie): Det senaste jag plöjde igenom var WandaVision, i övrigt följer jag Walking Dead och överväger vad jag ska börja plöja härnäst.

Mitt äldsta klädesplagg: Högst troligen min gamla scoutskjorta från när jag var typ 10 år.

Tre saker jag vill hinna innan jag dör: Skaffa familj, resa till ett antal platser samt slå rekord som världens äldsta människa.

Det gör jag för miljön: Månatlig bidragsgivare till WWF, sopsortering och försöker köpa närodlad/svensk mat när det är möjligt.

Middag jag bjuder på när jag vill imponera: Min egenkomponerade kycklinggryta med lite gött sting i.

Om jag vann tio miljoner skulle jag: Först skulle jag vara tråkig och betala studielånet, men därefter är det ut och resa ett bra tag som gäller.

Är lite hemligt kär i: Egentligen ingen skulle jag säga, det var lite för längesedan det där pirret uppstod på allvar. Men visst är Avril Lavigne en kändiscrush.

Min bästa egenskap: Humorn, jag gillar att skämta och hålla de runt om mig på gött, lättsamt humör.

Min sämsta egenskap: Aningen för blyg och återhållsam i vissa situationer. Det slipas dock bort mer och mer för varje år som tur är.

En vanlig missuppfattning om mig är: En hel del som skriver till fansidan för Baddare tror att jag jobbar för fabriken, men så är det ju tyvärr inte. Däremot försöker jag hålla mig uppdaterad om vad som händer på sidan för Göteborgs Kex och hör av mig till fabriken/koncernen då och då och kollar läget.

Anförtror mig åt: Framför allt familjen, men även de närmsta vännerna.

Mitt finaste barndomsminne: Jag har jättesvårt att nämna bara ett specifikt, men att fira jul med familjen samlad i Romelanda håller jag högt överlag.

Hoppas på av det närmaste året: Givetvis, för alla som bor nära Kungälvs skull, att kexfabriken kör igång en ny omgång Baddare så snart som möjligt. I övrigt hoppas jag på att omvärlden lugnar ner sig efter allt som varit och att saker blir så normala och trevliga de bara kan. Och att Blåvitt tar SM-guld (men det är väl att begära lite för mycket).

ANNONS