Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är skillnad på odds och odds

Efter ett år i stiltje börjar det på allvar röra på sig i sportvärlden. I år kommer flera stora sporthändelser att äga rum och många kommer att vilja spela på dem, inte minst fotbolls-EM. Men det är skillnad på odds och odds.

Det råder inga som helst tvekan om att 2020 kommer att gå till historien. Året har inte bara varit präglat av hårda prövningar, det har också varit ovanligt isolerat med restriktioner och inställda event. Många var besvikna när 2021 inleddes i samma anda, men alla sportintresserade kan åtminstone börja pusta ut – allt pekar på att det blir en hel del spännande idrottshändelser i år. Inte minst när det äntligen är dags för fotbolls-EM att äga rum.

Fotbolls-EM 2021

Som bekant blev förra årets europeiska mästerskap i fotboll inställt, men den 11 juni är det äntligen dags för avspark. Då kickar första matchen igång när Italien möter Turkiet. En match där Italien är tippade som favoriter. Redan nu finns det nämligen gott om odds på de olika lagen och som den som bettar vet är det skillnad på odds och odds.

Det går givetvis att kartlägga marknadens alla odds genom att besöka samtliga spelbolag och jämföra dem mot varandra, men sett till hur många aktörer det rör sig om är detta inget vidare effektivt alternativ. En annan väg att gå är att istället besöka jämförelsesidan Betting.com, som gör grovarbetet åt sina läsare och presenterar alla bästa speltips direkt. Smidigt och enkelt, med andra ord.

Sveriges spikade matcher

För Sveriges del är tre stycken matcher spikade i gruppspelet, därefter får vi se om blågult går vidare till de eftertraktade slutspelen. Sverige tillhör grupp F som också består av Spanien, Polen och Slovakien. Ska vi se till oddsen är det många som menar att Sverige och Spanien har bäst chanser för att ta sig vidare till slutspelen.

Måndagen den 14 juni kl. 21.00 är det dags för Sveriges första match, då ställs våra svenska hjältar mot ett sylvasst Spanien. Matchen spelas i Sevilla, vilket också innebär att spanjorerna får fördelen med att spela på hemmaplan.

Detta kommer att bli en rejäl utmaning för Janne Anderssons trupp, men segern är långt ifrån omöjlig, inte minst efter glädjebeskedet om att Zlatan Ibrahimovic har återanslutit sig till landslaget.

Fredagen den 18 juni kl. 15.00 är det dags igen, då beger sig blågult till Sankt Petersburg för att möta Slovakien, ett lag som Sverige bedöms ha goda chanser att besegra.

Onsdagen den 23 juni kl. 18.00 möter Sveriges landslags Polens, även denna gång i Moskva. Polen är ett vasst landslag som inte bör underskattas, men vi tror givetvis att Sverige går ut som segrare.

Om slutspelen

Mellan den 26 juni och den 11 juli pågår de prestigefyllda slutspelen som i sedvanlig ordning inleds med ett gäng åttondelsfinaler. Hur oddsen kommer att se ut på dessa återstår givetvis att se, men på vissa sidor går det redan nu att betta på hur långt vissa länder kommer att ta sig.

Nu håller vi tummarna för att blågult skriver fotbollshistoria och vinner sin första EM-pokal.