Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bästa tipsen på gratis saker att göra i Kungälv

Att roa dig ska inte behöva tömma din plånbok. Här tipsar vi om våra bästa saker att göra i Kungälv – helt gratis. “The best things in life are free”, som det engelska talesättet lyder – de bästa sakerna här i livet är gratis. Och visst ligger det något i det!

Därför har vi här valt att fokusera på det bästa sakerna du kan göra i Kungälv utan att behöva betala en krona. Har du kanske precis renoverat huset, eller sparar du till en utlandssemester? Inte ska du behöva ha tråkigt för det – här är våra tips!

Fontins naturreservat

Fontinområdet bjuder på en av Kungälvs bästa naturupplevelser, med stigar kring skogsklädda höjder, mossmarker samt kulturmark med gamla gärdsgårdar och torp. Runt sjön Svarte mosse finns motionsspår och vintertid är det en populär plats för skridskoåkning. Genom Fontins naturreservat går också Bohusleden.

Så packa med lite picknick och ge dig och ut och vandra i Kungälvs häftiga natur!

Titta på konst

För dåligt väder för en vandringstur? På Mimers kulturhus i Kungälv kan du alltid komma och titta på konst helt gratis. På entréplan ligger konsthallen där man under hela året kan se varierande utställningar – allt ifrån akvarell- och keramikuställningar till barn som ställer ut sina verk. Ofta är det lokal konst – Mimers prioriterar utställningar från konstnärer och föreningar med Kungälvsanknytning.

Handla i butiken där allt är gratis

Det här låter ju nästan för bra för att vara sant, men det är det inte! I Komarken driver Susanne och Ingela Lunneblad Gratisbutiken i Kungälv. Det går ut på att du tar med dig och lämnar det du själv inte behöver, och “handlar” sedan det du behöver! Här kan du shoppa loss utan att känna ångest för varken din plånbok eller för miljön.

Besök en gravplats från järnåldern

Historieintresserad? Då lär gravfältet Västra Porten-Stora smällen vara något för dig. I Ytterby hittar du ett av de största gravfälten i Bohuslän med 160 fornlämningar från järnåldern. Här finns gravhögar, stensättningar, resta stenar, skeppssättningar och en treudd – som alla kan vara uppåt 2000 år gamla. Åk dit och känn historiens vingslag!

Så får du mer pengar över till nöjen

Visst, gratis är gott, men ibland kan det också vara kul att ha lite pengar över att spendera på nöjen. Det finns flera saker man kan göra för att i längden få mer pengar över i plånboken varje månad.

Till exempel som att installera solceller på taket – något som kan ge dig avkastning månad efter månad.