Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyheter
2020-06-24

Coronaminnen ska låsas in i 20 år – för framtida forskare

Hur har pandemin påverkat Kungälvs föreningar? Det är en fråga som Föreningsarkivet vill få svar på – och bevara för framtidens forskning. – Det kommer att skapas en minneskapsel, säger arkivchefen Jonas Andersson. Vad hände egentligen år 2020? Hur påverkades människor, föreningar och arbetsplatser av pandemin som bredde ut sig över världen? Det är frågor som framtidens forskare kan vilja gräva i.
Nyheter
2018-10-28

Tjejjouren får bidrag för att nå ut till fler

Tjejjouren Väst får pengar från Västra Götalandsregionen för att utveckla sin hemsida och mobilapp. Målet är att kunna ge bättre stöd kring psykisk ohälsa till tjejer och unga kvinnor. Tjejjouren Väst arbetar sedan åtta år tillbaka med att förebygga psykisk ohälsa och självmord hos tjejer och unga kvinnor.
Nyheter
2018-10-17

Polisen varnar för id-kapningar

Bedrägeribrotten har ökat kraftigt det senaste året och polisen uppmanar allmänheten att vara försiktig med kortuppgifter och personlig information: "De här bedragarna är väldigt klipska", säger utredaren Göte Green. Under det första halvåret 2018 anmäldes 120 000 bedrägeribrott. Det är en ökning med 25 procent jämfört med första halvåret 2017.
Nyheter
2018-09-19

Stal rakblad för 10 000 – visas på Efterlyst

Tre personer klev in på City gross i Ytterby mitt på dagen – när personal och andra kunder inte såg plockade de på sig rakblad för 10 000 kronor. Imorgon, torsdag, visas bilder från händelsen i Efterlyst på TV3. – Det har blivit vanligare med den här typen av stölder, säger butikschefen Kenneth Hult.
Nyheter
2018-09-13

Lastbilschaufför: "Vägen är för smal"

Romelandavägen har varit hårt drabbad av trafikolyckor den senaste tiden och boende är oroliga över alla lastbilar som trafikerar sträckan. – Vägen skulle behöva breddas, säger lastbilschauffören Bengt Magnusson. Den senaste olyckan inträffade i tisdags, då ett lastbilssläp med lera och grus välte på vägbanan vid Norrmaneborakan.
Nyheter
2018-09-08

Rökförbud på skolor följs inte

Rökning på skolgårdar har varit förbjudet i över 20 år – trots det förekommer det på många grundskolor och gymnasieskolor i Västra Götaland. Det visar en kartläggning som länsstyrelsen har gjort. Länsstyrelsen i Västra Götaland har gjort en kartläggning av rökning på skolgårdar i alla länets 49 kommuner.
Nyheter
2018-06-20

Här får barnen spika och måla på lovet

Fågelholkar, styltor och en glasskiosk – det är några av sakerna som fritidsbarnen från Sandbackaskolan får göra i Barnens snickarverkstad. – Det är jättekul, man får bygga och göra roliga saker, säger Vianne Turam. Vid Equmeniakyrkan i Komarken har Ikano bostad satt upp ett tält med byggmaterial och arbetsstationer.