Vissa fakta borde få var och en att få skrämselhicka

Lars Gustafson replikerar på en insändare som anser att han flippade ut i ett tidigare inlägg.

ANNONS

Replik på insändaren ”Flippar ur med vilka som kan misstänkas” (25/3):

Signaturen ”Nej jag är inte SD-are” tycker att jag ”flippar ur” i min misstänksamhet när det gäller vad SD kan ställa till med om de får chansen att vara med och leda Sverige efter en eventuell högervinst i riksdagsvalet 2022. Egentligen gäller min oro framförallt att M/KD och L-väljare inte tycks inse vad som blir resultatet om de enligt sina respektive partiers planer skall regera med SD och vad alltså en röst på något av dessa partier kan leda till.

Vilka säkerhetsrisker finns med SD-politiker som har kunskaper om svensk försvarsplanering och djup insyn i den svenska strategin.

Väljarna känner tydligen inte till vissa fakta som borde få var och en att få skrämselhicka.

Roger Richthoff, (SD), sitter i riksdagens försvarsutskott.

Den 20 mars sprider han rysk desinformation om biologiska vapen i Ukraina. Propagandan vävs ihop med antisemitiska myter som är vanliga inom den amerikanska QAnon-rörelsen. I videoklippet påstås att Ryssland befriar Ukraina. Invasionskriget beskrivs på samma sätt som av Kreml, det vill säga att Ryssland avnazifierar och demilitariserar Ukraina. ”Ryssland befriar det ukrainska folket efter åtta år av folkmord och etnisk rensning”, förklarar en person som intervjuas och som menar att på den ”andra sidan finns den amerikanska djupa staten och Nato som använt Ukraina för att tillverka och exportera biologiska vapen”.

Förutom de falska antisemitiska konspirationsteorierna presenteras också påståenden som torgfördes av den tidigare amerikanske presidenten Donald Trump om att Joe Biden valdes till president genom valfusk och att Barack Obama inte föddes i USA utan i Kenya och därmed aldrig hade rätt att bli president.

Lars Gustafson

LÄS MER:Flippar ur med vilka som kan misstänkas...

ANNONS