Vilka spioner finns det inom landets gränser som kan peka ut målen?

Insändarskribenten känner oro över det svenska säkerhetsläget efter att ha hört en intervju med Micael Bydén i Agenda, SVT:

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Jag hör ÖB Micael Bydén i Agenda söndagen den 6 mars tala om den ryske diktatorn Vladimir Putins desperation inför vad han har ställt till med i Ukraina.

Bydén nämner risken för att Ryssland kan ställa till med olika sabotage. Var kommer dessa att äga rum? I Sverige? Vilka spioner finns det inom landets gränser som kan peka ut målen och vägleda fienden om regeringens säkerhetsåtgärder? Vilka är det som kan misstänkas? Vilka är det som har stöttat diktatoriska ledare men som nu svänger under galgen och vilken trovärdighet kan vi ge dessa svenska politiker?

Är det en säkerhetsrisk och är det i så fall nödvändigt att nu genast utreda riskerna och eventuellt redan nu sätta in åtgärder mot dessa individer innan de får tillfälle att ställa till med något?

Att eventuellt ha dessa demokratifientliga individer rännande i regeringskansliet efter höstens val känns mycket olustigt.

Lars Gustafson

ANNONS