Vi vill ha svar på fyra frågor om skolan inför höstens val

Vi förväntar oss att få svar så att våra medlemmar och andra medborgare får bra riktlinjer att gå på inför höstens val, skriver Lärarförbundets styrelse.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Öppet brev till de politiska partierna i Kungälv.

Som representanter för många medarbetare inom kommunens största sektor, Bildning och lärande, vill vi ställa några konkreta frågor till våra partier som vi förväntar oss att få svar på så att våra medlemmar och andra medborgare får bra riktlinjer att gå på inför höstens val.

1. Runt om i vår kommun satsas det stort på bostäder vilket leder till inflyttning av barn i alla åldrar. Hur tänker ni att man långsiktigt organiserar lokaler och personal för att säkra tryggheten i form av framförhållning och en god arbetsmiljö?

2. Kompetensförsörjning. Hur tänker ni att Kungälvs kommun ska satsa på sina lärare så att de känner att de är hos en bra arbetsgivare, att man blir värdesatt i sin insats och att man har möjlighet att utvecklas i sitt yrke?

3. Under många år har vår arbetsmiljö präglats av besparingar samtidigt som kraven på högre måluppfyllelse har ökat. Hur tänker ni skapa en balans mellan krav och resurser?

4. Färre vuxna i skolan ska idag räcka till för fler barn/elever. Hur tänker ni kring antal barn i barngrupper och elever i klasser för att säkerställa att alla får den utbildning de har rätt till utan att det blir på bekostnad av våra medlemmars hälsa?

Lärarförbundets styrelse i Kungälv

ANNONS