Tabun måst brytas – låt studenterna hoppas på ett studentfirande

Martin Ottosson anser att man ska se framåt och inte grusa studenternas planer i förtid i och med att fler och fler vaccineras och blir immuna. ”Låt våra studenter ha fortsatt hopp om ett studentfirande”.

ANNONS

Det värsta man kan göra just nu (bortsett från pedofili) är att ha en positiv framtidsbild.

Jag har det iallafall och vill försöka få människoflocken att öppna upp för ett nytt synsätt.

Vi har just nu 1/4 så många dödsfall i Corona som vi hade vid samma tidpunkt förra året. 10% av dödsfallen (ca 19 personer per dag) är under 70 år (ca 2 personer).

Förra året minskade dödsfallen med ca 75% från från april till juni (=1/5 person per dag). Vi har även fler personer som haft Corona och uppnått en viss immunitet (samt ca 2 miljoner som har fått en spruta i armen hittills).

Med dessa fakta som bakgrund kan man konstatera att sannolikheten att dö i Corona om man är under 70 år kommer att vara minimal i samband med studenten.

Givetvis kan man bli smittbärare och riskera våra äldres liv.

Men även här kan man se det positivt. Just nu är vi nere och vaccinerar folk i 70-årsåldern och förhoppningsvis kommer vi att komma ännu längre på 1,5 månader.

Enligt studier så har man ca 95% skydd mot att bli sjuk (dom övriga 5% fick lindriga symtom) om man är vaccinerad (man kan fortfarande bli smittat och vara smittbärare).

Så varför skall optimister tystas till varje pris?

Nä, låt våra studenter ha fortsatt hopp om ett studentfirande och låt dom åka studentflak (om situationen medger).

Grusa inte deras planer i förväg.

Det går ju bra att åka till fjällen, gå till systemet, trängas på bussen och spela fotboll.

Martin Ottosson (Kamikaze pilot)

ANNONS