Marstrands fastighets AB:s planer på byggnation och hamn i Tjuvkils huvud.
Marstrands fastighets AB:s planer på byggnation och hamn i Tjuvkils huvud. Bild: kaka arkitekter

Stoppa de vansinniga byggplanerna på Tjuvkils huvud!

Stellan Danielsson skriver att planerna på att bygga lägenheter på Tjuvkils huvud är ett ”vansinnesprojekt” som måste stoppas.

ANNONS
|

Stoppa vansinnet! Innan det är för sent! ”Längst ut på Tjuvkils huvud vill Marstrands fastighets AB bygga in ett hus med 50-60 lägenheter i berget. I planansökan som man har skickat in till kommunen skriver man att byggnaden skulle sätta Kungälv på den arkitektoniska kartan på ett sätt som inte har skett sedan fästningarna byggdes.”, skriver Kungälvs-Posten.

Nej tack! Inte ytterligare ett korkat förslag för folk som saknar all respekt för miljön. Risken är överhängande. För Göteborgs och Kungälvs stadsplanerare har utmärkt sig för sin naivitet och för hur lättpåverkade de är. Havererat totalt, lagt sig platta för iden om förtätning, som leder till eliminering av öppna ytor och grönområden, med missanpassade, illa genomtänkta och överdimensionerade byggprojekt.

Nej tack, inte ett vansinnesprojekt till. Men förslaget från Marstrands fastighets AB var väl menat som ett sent inkommet aprilskämt? Eller hur?

Stellan Danielsson

ANNONS