Kungälvs skolor rasar och vittrar sönder, inte bara bildligt, utan även bokstavligt talat, skriver en lärare som har lämnat sitt arbete i Kungälvs kommun.
Kungälvs skolor rasar och vittrar sönder, inte bara bildligt, utan även bokstavligt talat, skriver en lärare som har lämnat sitt arbete i Kungälvs kommun. Bild: Elin Karlström

Ska vi flytta eller låta barnen pendla till annat högstadium?

Jag går i funderingar kring hur jag ska göra när barnen växer upp och ska gå på högstadiet, kanske flytta eller låta barnen pendla?, skriver en lärare som har lämnat sitt arbete i Kungälvs kommun.

ANNONS

Kungälvs skolor rasar och vittrar sönder, inte bara bildligt, utan även bokstavligt talat. Politiker, var är ni?

Lärare efter lärare skriver insändare, föräldrar bildar grupp på Facebook med mer än två tusen följare. Alla skriker från tårna utan att få gehör!

Jag har sagt upp mig, lämnat kommunen och flyttat 20 år av erfarenhet till Göteborg där jag tydligt märker en skillnad i både fysisk och psykosocial arbetsmiljö, både för elever och personal. Jag går i funderingar kring hur jag ska göra när barnen växer upp och ska gå på högstadiet, kanske flytta eller låta barnen pendla?

Jag tror inte att ni som styr skutan förstår vilket kaos som en icke fungerande skola innebär och vilka samhällsproblem som uppstår? Har ni själva besökt en lärare en dag på någon skola i kommunen? Har ni testat att ta rygg på en lärare eller rektor för att se hur du kan ha det under en dag i deras skor? Om inte, gör det! Det tror jag skulle få er att förstå allvaret. Vill ni inte eller känner ni er inte manade? Då bör ni fundera på varför ni inte är villiga att se den verklighet som ni är med och skapar!

En av dessa förtvivlade föräldrar och fd lärare i kommunen

LÄS MER:Där gick proppen för mig som förälder

LÄS MER:Vänd den sjunkande skutan - höj skolpengen!

LÄS MER:Dags för majoriteten att sluta trixa med siffror

ANNONS