Ska vi behöva se denna skräpiga grusplan i årtal?

Som nyinflyttad till Kungälv för snart två år sedan imponerades jag av de vackra planteringar som finns att njuta av på olika platser i stan.

ANNONS
|

Men det fanns också skönhetsfläckar, till exempel tomten öster om Resecentrum, tvärs över gatan från Kongahälla Center. Nåväl, det blir väl åtgärdat nån gång, tänkte jag. Men inget hände.

Jag kontaktade kommunen som hänvisade till Adapta, ägare till tomten (de äger även Kongahälla Center). De svarade att de byggplaner som funnits lagts på is och frågade vad jag tyckte borde göras. Rulla ut, alternativt så gräs och komplettera med några buskar, blev mitt förslag. Naturligtvis hände ingenting.

Det hela blev inte bättre av att Resecentrums intilliggande fasad brandhärjades i juni 2022. Efter mer än ett halvår har ägaren Västfastigheter fortfarande inte åtgärdat skadan.

ANNONS

Åter till Adapta. I november uttalar sig företagets VD i Kungälvs-Posten och upprepar att det inte finns några planer i närtid på att sätta i gång något bygge.

Så om inget görs är det alltså denna sorgliga syn som möter den besökare som anländer till Kungälv med buss. Och förstås samma sunkiga, skräpiga grusplan som vi frekventa resenärer tvingas passera. Ska det se ut så här i åratal framöver?

Jan-Åke Nilsson

LÄS MER:Så ser Kungälvs omdebatterade p-norm ut

ANNONS