SD:s budget är en politisk karusell

Hela Sverigedemokraternas budgetförslag genomsyrar fullkomlig kravlöshet på kommunens verksamheter, skriver företrädare för Muf i Kungälv.

ANNONS
|

I dagarna har kommunfullmäktige beslutat om budgetramar för 2024. I slutvoteringen stod majoritetens budget mot Sverigedemokraternas. SD:s förslag är därmed det motförslag som samlar störst stöd, och måste givetvis granskas, inte minst eftersom de samlar tredje mest väljare i kommunen.

Hela budgetförslaget genomsyrar fullkomlig kravlöshet på kommunens verksamheter, vilket inte ens (V) kan mäta sig med. Hur kan ett parti, med tre oppositionskommunalråd och dryga 18 procent i fullmäktigevalet, ha tron om att man kan styra en verksamhet med 4000 anställda och med en budget på över 3,2 miljarder, utan några som helst krav på effektivitet eller kvalitet? Detta inte minst i tider av inflation och ekonomiskt tuffa tider, för såväl verksamheter som medborgare.

ANNONS

Att SD tror att man styr en kommun med mål som ”kvalitet och stabilitet som känns för vanligt folk” och om ”välmående brukare och minskad hemlöshet”, samtidigt som man konsekvent genom utvecklingsfientlig politik, vill bromsa byggnation av bostäder för folk som jobbar och betalar skatt – går inte ihop.

Det är en smärtsam upplevelse för oss att läsa ett budgetförslag som till synes helt saknar verklighetsförankring, lösningar och insikt i hur den kommunala verksamheten egentligen fungerar. Istället för att på allvar bekämpa exempelvis bostadssegregationen, vill man ge förvaltningen i uppdrag att se över huruvida djurplågande halalkött serveras i vår kommunbespisning. Detta håller inte. SD förstår inte att man genom förslaget verkar för en liberalisering av slaktgränsen av djur, då skolan är icke konfessionell och därmed inte serverar kött från ens bedövade djur.

Moderaterna investerar nu tillsammans samarbetspartierna varje möjlig krona till verksamheterna, i syfte att de ska överleva den ekonomiska vintern. Mycket finns att göra, vilket vi också har för avsikt att göra.

Kungälvs och Sverigedemokraternas väljare förtjänar bättre. Detta får de genom att rösta på Moderaterna 2026.

Ludvig Anderström, kommunpolitiker och MSU-ansvarig ledamot av distriktsstyrelsen, Muf

Arvid Strandberg, distriktsordförande Muf

Albin Sundberg, ledamot av distriktsstyrelsen Muf

Andreas Rydén, föreningsordförande Muf Ale-Kungälv

Lisa Martinsson, vice föreningsordförande Muf Ale-Kungälv

LÄS MER:Livlig budgetdebatt – från skola till otillåten slakt

LÄS MER:Det här vill oppositionspartierna satsa på med sina budgetförslag

ANNONS