2015-10-29 Göteborg
Flera personer har blivit sjuka av mögel i ett boende för unga funktionsnedsatta medans man på Kungälvs kommun menar att det enligt vad fackmän kommit fram till aldrig funnits mögel i lokalerna.
Foto:Björn Olsson
2015-10-29 Göteborg Flera personer har blivit sjuka av mögel i ett boende för unga funktionsnedsatta medans man på Kungälvs kommun menar att det enligt vad fackmän kommit fram till aldrig funnits mögel i lokalerna. Foto:Björn Olsson Bild: Björn Olsson

Sämre tider blir ännu sämre av att bromsa

Om man inte vill ha nya bostäder, nya företag och nya jobb krävs det onekligen en ny kategori politiker i kommunen som börjar neka enskilda och företag som vill etablera sig här. Det anser Anders Holmensköld (M).

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Sämre tider brukar betyda att efterfrågan dämpas och därmed konsumtionen. Det brukar i sin tur öka arbetslösheten och minska skatteinbetalningarna.

Med detta runt hörnet är det för oss moderater förvånande att det finns partier i vår kommun som tycker att kommunens starka ekonomi med stabila överskott är ett problem. I verkligheten är det bara vårt budgetförslag som nuvarande majoritet arbetat fram med trygga marginaler, som klarar de påfrestningar som det nya läget innebär. Alla andra partiers förslag är på grund av obefintliga marginaler helt överspelade flera månader innan budgeten ens ska börja gälla. Vissa partier torgför dessutom att de vill dämpa utvecklingen i kommunen ytterligare genom politiska beslut. Det byggs alltså enligt dom för mycket bostäder och arbetsplatser att man nu vill jobba aktivt för att kommunen inte ska öka skatteunderlaget. Om man inte vill ha nya bostäder, nya företag och nya jobb krävs det onekligen en ny kategori politiker i kommunen som börjar neka enskilda och företag som vill etablera sig här.

Vi skulle bli den enda kommunen i Sverige som säger nej tack till jobb och nya skattepengar. Vi behöver inte späda på de dåliga tiderna med en utvecklingsfientlig politik - vi tror att vi tvärtom måste måna ännu mer om Kungälv och vad som kan skapas här för att Kungälv ska fortsätta att utvecklas till en dynamisk stad. Vi vill verkligen satsa på att få liv i den historiska stadskärnan men med en lägre ambition vad gäller bostäder blir detta i det närmaste ogörligt och då riskerar den gamla stadskärnan att reduceras till ett bostadsområde.

Kommunen har gjort betydande investeringar i infrastruktur som t ex vattenverk och avlopp för miljardbelopp, som utan nya bostäder kommer innebära mycket höga abonnemangsavgifter för lång tid om vi inte blir fler som delar på bördorna. Investeringarna är gjorda i ett mycket långsiktigt perspektiv för att möjliggöra för fler att kunna bo i kommunen, inte minst i våra kustområden.

Anders Holmensköld (M)

LÄS MER:Finns det plats för oss vanligt folk i valet i september?

LÄS MER:Vi vill ha svar på fyra frågor om skolan inför höstens val

ANNONS