Fastighetsägaren till Kyrkskolan i Ytterby har beviljats rivningslov. Insändarskribenterna anser det är fel att riva utan vill bevara byggnaden. Arkivbild
Fastighetsägaren till Kyrkskolan i Ytterby har beviljats rivningslov. Insändarskribenterna anser det är fel att riva utan vill bevara byggnaden. Arkivbild Bild: Kristian Johansson

Riv inte Kyrkskolan

Fastighetsägaren till Kyrkskolan i Ytterby har beviljats rivningslov. Insändarskribenterna anser det är fel att riva utan vill bevara byggnaden.

ANNONS

Ytterby kyrka byggdes år 1870. Kyrkskolan blev färdig 1874 och var centrum för Ytterby! Skolan är ett kulturminne! Runt skolan byggdes ABC-fabriker, järnvägsstation, Folkets hus, med bio och bibliotek och mötedplats. Inlands Trä tillkom och två matbutiker: Emanuels eft och Konsum. I dag finns inget av detta kvar, utom just Kyrkskolan!! Ytterby centrum är i stort sett en sovstad till Göteborg!!! Men kvar finns ännu Kyrkskolan! Och Ytterby historia är en kulturskatt!!

Tänk om man kunde omvandla skola för enkla sammankomster?? Utnyttja området aktiviteter för äldre och yngre!! En plats för kaffedrickning och samvaro , trivsel och gemenskap!

Kerstin Söderling

Sven Haraldsson

LÄS MER:Gamla Kyrkskolan i Ytterby har fått rivningslov

ANNONS