P-förbudet underlättar för dagpendlare, men det begränsar tillgången för nattpendlare, som är hänvisade till parkeringar några minuters promenad från stationen. Det skriver Trafik, gata park, Kungälvs kommun, i en replik på temat pendelparkeringen i Ytterby. Arkivbild
P-förbudet underlättar för dagpendlare, men det begränsar tillgången för nattpendlare, som är hänvisade till parkeringar några minuters promenad från stationen. Det skriver Trafik, gata park, Kungälvs kommun, i en replik på temat pendelparkeringen i Ytterby. Arkivbild Bild: Helle Lyrstrand Larssen

P-förbudet underlättar för dagpendlare

P-förbudet underlättar för dagpendlare, men det begränsar tillgången för nattpendlare, som är hänvisade till parkeringar några minuters promenad från stationen. Det skriver Trafik, gata park, Kungälvs kommun, i en replik på temat pendelparkeringen i Ytterby.

ANNONS

Replik till Nattarbetare har fått bilarna slangade och sönderslagna (20/9):

Ytterby är en trygg plats, vilket brottsstatistiken för 2022 bekräftar. P-förbudet nattetid på pendelparkeringen i Ytterby infördes efter att många boende i närområdet parkerade där på nätterna vilket begränsade tillgången till p-platser för dagpendlare.

P-förbudet underlättar för dagpendlare, men det begränsar tillgången för nattpendlare, som är hänvisade till parkeringar några minuters promenad från stationen. Vi har också uppmärksammat att det är fler än pendlare som använder parkeringen och kommunen utesluter inte att parkeringen blir avgiftsbelagd i framtiden. Kommunen uppmuntrar att elever som bor i närheten kan gå, cykla eller åka buss till skolan.

ANNONS

För alla i årskurs 7-9 går det att ansöka om fria resor med kollektivtrafik till exempel.

/Trafik gata park, Kungälvs kommun

LÄS MER:Nattarbetare har fått sina bilar både slangade och sönderslagna

LÄS MER:Låt skogen få behålla sitt nödvändiga mörker

ANNONS