16 nya radhus planeras att bygga i Kareby utmed Karebyvägen.
16 nya radhus planeras att bygga i Kareby utmed Karebyvägen. Bild: Kristian Johansson

Osakligheter från UP om bygglov

Bygglov är ingen känslostyrd verksamhet som man kan få intryck av när man läser Martin Ottossons (UP) inlägg på Facebook. Det är extra anmärkningsvärt då Ottosson trots allt suttit i Miljö-och byggnadsnämnden några år och borde vara förtrogen med basala regler. Det skriver Charlotta Windeman (M),ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden.

ANNONS

Kungälvs-Posten skrev för en tid sedan en artikel att 16 nya radhus planeras i Kareby som bostadsbolaget OBOS tänker uppföra. På KP:s Facebooksida har utvecklingspartiets partiledare Martin Ottosson kraftigt ifrågasatt rättvisan i ett eventuellt bygglov utifrån att det är jordbruksmark som vanliga människor minsann sällan får lov att bebygga.

Utvecklingspartiet har varit med och beslutat om en översiktsplan 2012-01-19 i kommunfullmäktige, som pekar ut aktuellt område som lämpligt för bostäder. Utvecklingspartiet har utifrån detta också varit med att besluta om att starta en detaljplan för detta i kommunstyrelsen 2014-03-06.

Att Martin Ottosson överhuvudtaget jämför de bygglov som följer i processen efter översiktsplan och detaljplan, med bygglov utanför planlagt område, tyder på en påfallande dålig insikt kring de lagar och regler som styr över byggloven. Bygglov är ingen känslostyrd verksamhet som man kan få intryck av när man läser Ottossons inlägg. Det är extra anmärkningsvärt då Ottosson trots allt suttit i Miljö-och byggnadsnämnden några år och borde vara förtrogen med basala regler.

Miljö- och byggnadsnämnden kan aldrig heller neka ett bygglov som är i enlighet med detaljplanen.

Miljö- och byggnadsnämnden arbetar utöver detta alltid utifrån att alla sökanden så långt det är rimligt och med regelverken överensstämmande, ska få möjlighet att förverkliga sina husdrömmar. Den inställningen har resulterat i en kraftig ökning av byggloven i kommunen - också utomplans.

Charlotta Windeman (M)

Ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden

LÄS MER:Åsas bageri tvingas stänga – sjukdomen sätter stopp

LÄS MER:Bygger nya grodbryggan i Nordtag – med hjälp av vadarbyxor

ANNONS