Några LSS-boenden har tillräckligt mycket plats runtomkring för att man ska kunna parkera, några andra har det inte. Lika så med äldreboenden med mera, skriver Lark.
Några LSS-boenden har tillräckligt mycket plats runtomkring för att man ska kunna parkera, några andra har det inte. Lika så med äldreboenden med mera, skriver Lark. Bild: Björn Olsson

Orättvisa p-regler för kommunanställda

Hur det kan vara gratis för en del kommunanställda att parkera vid sina arbeten? Vid en skola får personalen betala, vid en annan skola kan personalen ha parkeringstillstånd för att få stå gratis, undrar signaturen Lark.

ANNONS

Jag har nu arbetat i Kungälvs kommun i några år och även bytt arbetsplatser.

Något jag undrar och som jag finner orättvist är hur det kan vara gratis för en del kommunanställda att parkera vid sina arbeten? Vid en skola får personalen betala, vid en annan skola så kan personalen ha parkeringstillstånd för att få stå gratis.

Några LSS-boenden har tillräckligt mycket plats runtomkring för att man ska kunna parkera, några andra har det inte. Lika så med äldreboenden med mera. Det hade varit intressant att höra varför vissa av oss ska betala medans andra inte behöver det?

Nu hoppas jag inte att ledande politiker tar tillfället i akt och gör det "lika" för oss alla och ser till så att alla får betala. Utan att man ser till att alla kan få stå gratis vid sina arbeten. Man kan ju göra en mall för ett parkeringstillstånd som visar på vart man arbetar och hur länge det gäller. Bara ett förslag så att inte någon säger att detta är för svårt att ordna.

ANNONS

De ca 500 kronorna det kostar med en månadsbiljett kan definitivt användas bättre i vår vardagsekonomi.

Lark

LÄS MER:Skyll inte misstag på rektorerna Anna Vedin (M)

LÄS MER:Förneka inte att jag blev smittad av blodtransfusionen

ANNONS