Arkivbild
Arkivbild

Nybildade Klimatalliansen vill vara en blåslampa

Klimatalliansen är enskilda personer från många olika politiska riktningar och organisationer som gått samman och formulerat 15 krav.

ANNONS

Om jag tycker att klimatfrågan måste tas på fullt allvar och prioriteras vid alla beslut. Vad skall jag rösta på då till hösten? Vi är många som undrar det.

Inget av våra riksdagspartier behandlar klimatförändringarna som den kris det är. I oktober 2021 presenterades Klimatalliansen i en artikel i Dagens Nyheter. Det är enskilda personer från många olika politiska riktningar och organisationer som gått samman och formulerat 15 krav som man vill driva. Den 12 februari beslutade Klimatalliansen att bilda ett parti som vill få alla partier oavsett övrig politik att prioritera klimatet. Det är inget traditionellt parti och har inte för avsikt att bli det. Uppgiften är att fungera som blåslampa mot övriga partier när det gäller klimatet inför riksdagsvalet i höst.

På Klimatalliansens hemsida (klimatalliansen.nu) kan du se vilka punkter man vill driva samt vilka personer som är med. Du kan själv bli medlem via hemsidan om du vill.

För dig som vill ha mer information och träffa oss som har engagerat oss i Klimatalliansen i Kungälv ordnar vi ett möte torsdagen den 3 mars kl 18 ovanför kaféet i Mimers hus.

Detta är ett öppet möte för alla som vill veta mer. Välkommen!

Kerstin Hamberger, Kari M Bové, Christina Pöhlén, Dan Claesson, Elisabeth Sanderson

Klimatalliansen

ANNONS