När nya fjärrvärmeverket står klart kan det finnas 5000 elbilar eller mer i Kungälv. Med rätt plan så blir det en extra inkomst för fjärrvärmeverket och stabila priser för fjärrvärmekunder och elkunder i en orolig tid. Det skriver Patrik Renström, (C). (Arkivbild)
När nya fjärrvärmeverket står klart kan det finnas 5000 elbilar eller mer i Kungälv. Med rätt plan så blir det en extra inkomst för fjärrvärmeverket och stabila priser för fjärrvärmekunder och elkunder i en orolig tid. Det skriver Patrik Renström, (C). (Arkivbild) Bild: Martin Örtegren

Nya fjärrvärmeverket behöver ha mer elproduktion

När nya fjärrvärmeverket står klart kan det finnas 5000 elbilar eller mer i Kungälv. Det är riktigt bra för klimatet. Med rätt plan så blir det en extra inkomst för fjärrvärmeverket och stabila priser för fjärrvärmekunder och elkunder i en orolig tid. Det skriver Patrik Renström, (C).

ANNONS

Kungälvs energi har en chans att erbjuda sina kunder bra billiga fastprisavtal. En lokal elproduktion är förutsättningen. Gör man både el och fjärrvärme så blir det som är förlust vid elproduktion värme. Speciellt på vintern skulle det ge en lokal trygg elproduktion. Bästa pannan för det är lite annorlunda än den man planerade med. Pannan måste arbeta med högre temperaturer. Redan nu behöver man beställa rätt panna. För hela Kungälvs bästa!

Elektrifieringen av fordon och industrin har helt vänt upp och ner på lokala elbehovet. Drivet kommer inte från myndigheter utan fattas av privatpersoner och företag. För Kungälv är den stora förändringen de 2000 nya bilarna som köps varje år. I år är 40% laddbara 25% helelbilar och nästa år över 50%. När nya fjärrvärmeverket står klart kan det finnas 5000 elbilar eller mer i Kungälv. Det är riktigt bra för klimatet. Med rätt plan så blir det en extra inkomst för fjärrvärmeverket och stabila priser för fjärrvärmekunder och elkunder i en orolig tid.

Patrik Renström, Centerpartiet Kungälv

LÄS MER:Kungälv laddar för elbilsboom – här byggs laddplatser

LÄS MER:Mera strutsångest

ANNONS