M och S borde lyssna på Kungälvsborna - nej till vindkraft

Kommunen borde använt sitt kommunala veto för att förhindra planerna på vindkraft, skriver Sverigedemokraterna i Kungälv.

ANNONS
|

M OCH S BORDE LYSSNA PÅ KUNGÄLVSBORNA — NEJ TILL PLANERAD VINDKRAFT

En gång byggde vi landet starkt genom en stabil elförsörjning men ersätter man ett tryggt fossilfritt energislag mot väderberoende energi hjälper subventionerna från staten föga när elpriset blir beroende av väder. Invånarna tvingas istället till bidragsberoende för att ha råd med elräkningarna. I debatten hörs också röster som larmar om potentiella hälsorisker med den utbyggda vindkraften som bl.a kan ge en ökad spridning av mikroplaster.

Utbyggnaden har väckt stor oro i Kungälv, invånare känner att deras livskvalitet kommer att påverkas mycket negativt om planerna genomförs. Många närboende har också hört av sig till kommunens förtroendevalda med rädsla för både minskat värde på deras största investering- bostaden samt med en oro för att omgivningen kommer att störas.

ANNONS

När människor saknar ett reellt skydd i lagen är det av högsta vikt att vi förtroendevalda är lyhörda. Det var också därför Sverigedemokraterna sa nej till planerna på vindkraft och ansåg att Kungälv skulle använda sin kommunala veto för att förhindra planerna. Tyvärr lyssnade inte Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna på kungälvsborna.

Sverigedemokraterna i Kungälv

LÄS MER:Linköpingsföretag ansöker om tillstånd att bygga vindkraftverk i Kungälv

LÄS MER:Ja till etablering av vindkraft i Kungälv

LÄS MER:Regeringen presenterar vindkraftspaket

ANNONS