Lyssna på folket istället för att gå i egna vinsttankar

Efter flera år av effektiviseringar för personalen inom trygghet och stöd och bildning och lärande så kan vi idag läsa om flera skolor/förskolor som inte klarar av att bedriva undervisningen och hur tystnadskulturen eskalerar bland chefer. Det skriver signaturen ”kritisk kommuninvånare” om Moderaterna Kungälv.

ANNONS

Det märks att Moderaterna Kungälv verkligen lyckas. Efter flera år av effektiviseringar för personalen inom trygghet och stöd och bildning och lärande så kan vi idag läsa om flera skolor/förskolor som inte klarar av att bedriva undervisningen och hur tystnadskulturen eskalerar bland chefer. För det är Moderaterna som har personalansvaret i kommunen, Anders Holmensköld (M) Moderaterna har också ordförandeposten i bildning och lärande. Det var också markant hänsynsväckande dåligt när frågan om tillbud lyftes fram i Kommunfullmäktige och M ledamoten Anna Vedin (M) i fråga sätter vad som är tillbud?!

Under alla effektiviseringar så har man tagit bort stödet från eleverna, tagit bort personalens resurser för hjälp, utökat klasser och barngrupper. Facken varnar varje år om en ohållbar arbetsmiljö men personalansvarig har inte lyssnat. Sjukfrånvaron skjuter höjden och rekryteringen av ny personal står stilla för att ingen vill söka tjänsterna i ett yrke där arbetsmiljön är katastrof och timlönen är så låg att man inte klarar av att betala hyran och veckohandla för samma lön.

I stället för att lyssna på folket och föreningar så går man som vanligt egna vinsttankar och skyddande av egna uppdrag.

Kritisk kommuninvånare

LÄS MER:Min tonåring känner sig inte trygg i Kungälv!

LÄS MER:Kungälv, en unik plats mellan himmel och helvete!

LÄS MER:Många städer har gångfartgator med en levande och trevlig miljö

ANNONS