Pressträff med Tidöpartierna där migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) tillsammans med Ludvig Aspling (SD), Christian Carlsson (KD) och Fredrik Malm (L). Under pressträffen presenteras flera åtgärder för att stärka återvändandearbetet.
Foto: Jessica Gow / TT
Pressträff med Tidöpartierna där migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) tillsammans med Ludvig Aspling (SD), Christian Carlsson (KD) och Fredrik Malm (L). Under pressträffen presenteras flera åtgärder för att stärka återvändandearbetet. Foto: Jessica Gow / TT Bild: Jessica Gow/TT

LO-medlemmar anger inte!

LO, liksom flera andra organisationer, föreningar och yrkesgrupper väljer nu att ta avstånd från regeringens angiverilag, skriver Tobias Wallin, LO-fackens ordförande i Kungälv.

ANNONS

I dagens samhälle med en skenande inflation där en typisk medelålders arbetare måste stå och fundera över om man har råd att köpa en hushållsost eller inte till frukosten. Där husägaren får se hur räntan stiger och hur man oroar sig hur man skall ha råd att värma upp huset när hösten tar med sig kallare väder. Istället för att hjälpa medborgarna med att pressa bankerna som gör storvinster och tillsätta en priskontroll i livsmedelsaffärerna så väljer Tidöpartierna att införa angiverilagen. Man vill tvinga välfärdsarbetare att ange en människa som saknar uppehållstillstånd till myndigheterna. Man tycker det är viktigare att ange en människa i stället för att se till att det finns mat på bordet för barnfamiljerna som inte har föräldrar som har en månadslön på över 50 000 kronor.

Flera organisationer, föreningar och yrkesgrupper väljer nu att ta avstånd från regeringens angiverilag. Det hålls demonstrationer och möten för mänskliga rättigheter och allas lika värde i vårat samhälle.

LO:s medlemmar kommer inte att ange! LO:s medlemmar kommer fortsätta utföra sitt stolta arbete med profession och omsorg för alla människor lika värde!

Tobias Wallin

LO-fackens ordförande Kungälv

LÄS MER:Rättvisa och jämlikhet röd tråd i årets första maj-tal

LÄS MER:Kungälv överväger förfrågan från Göteborgs stad

ANNONS