Bild från ett tidigare studentfirande. Bild: Jeanette Lengstrand/arkiv
Bild från ett tidigare studentfirande. Bild: Jeanette Lengstrand/arkiv

Låt oss hjälpas åt att ge ungdomarna ett bra liv

FUB i Kungälv tackar för den hjärtevärmande responsen på Facebook-inlägget från studenten och önskar att fler vill hjälpa till och ge ungdomarna ett bra liv.

ANNONS

Tack till alla som varit inne på FUB Kungälvs facebookssida och gillat och kommenterat vår delning från Trekungagymnasiets skolavslutning! Vi har aldrig tidigare fått så många gilla-markeringar på ett inlägg. Om ni visste vad det betyder för oss att känna att det är så många bryr sig om tidigare, dagens och kommande studenter på Trekungagymnasiet (och alla andra särgymnasier).

Tänk om vi kunde bli fler som hjälps åt så att studenterna får ett fortsatt bra liv. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

FUB står på två ben; aktiviteter och påverkan. Den äldsta aktiviteten i Kungälv är bowling och den yngsta är Kompis-promenaden. Nu när kommunens regler för LOK-bidrag har ändrats, så att det inte finns någon åldersgräns för parasport, hoppas vi att fler föreningar startar upp aktiviteter för personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF).

Våra medlemmar behöver även andra aktiviteter än idrott och här finns mycket som både FUB och andra grupper kan göra. Hör gärna av dig om du känner att detta är något för dig och/eller din förening.

Även det andra benet – påverkan – behövs mer än någonsin. RiksFUB har haft en bra samverkan på nationell nivå. Utredningen ”Kompetens i LSS-bostäder” är ett exempel som vi hoppas nu blir omsatt i praktiken. Här i Kungälv har vi inte samma goda samverkansklimat, men det finns ljusglimtar. Kommunstyrelsen lyssnade på oss och gjorde flera ändringar när de beslutade om den nya funktionshinderplanen.

Det som mest oroar oss idag är hur våra medlemmar i LSS-bostäder mår. De är fullvaccinerade, men kommer fortsatt att vara kvar i sina boenden fram tills daglig verksamhet öppnar den 6 september. I boendena har man också olika restriktioner. Att kommunen vill skydda våra medlemmar stödjer vi tillfullo, men det måste finnas en balans med risken för smitta och psykiskt mående.

Vill du komma i kontakt med FUB Kungälv? Skicka ett mail till fubikungalv@gmail.se eller ett SMS till 073-1418083.

FUB KUNGÄLV

Studentmössa studenten studentexamen händer
Studentmössa studenten studentexamen händer
ANNONS