Passa på att starta upp en daglig verksamhet hemmahörande i arenan som kan assistera de ansvariga trädgårdsmästarna med odlingarna. En win-win situation på många plan, skriver Emma.
Passa på att starta upp en daglig verksamhet hemmahörande i arenan som kan assistera de ansvariga trädgårdsmästarna med odlingarna. En win-win situation på många plan, skriver Emma.

Låt nya arenans tak grönska

Låt taket på nya arenan bli odlingsplats för bär och grönsaker och använd grödorna i arenans caféer och restauranger. Anställ trädgårdsmästare och starta en daglig verksamhet som kan assistera, skriver siganturen Emma.

ANNONS

I veckan har vi kunnat läsa att kontraktet har skrivits på för arenabygget. Planer, upphandlingar och velande hit och dit börjar nu sakta men säkert övergå i en mer konkret byggperiod. Jag vänder mig till och vädjar till beslutsfattare, byggherrar och andra sakkunniga som har ett finger med i processen: tänk till och ta era chanser att påverka! Tänk på miljön och arbetstillfällena i kommunen när ni bygger. Låt taket på arenan få grönska! Anställ två trädgårdsmästare som kan odla grönsaker och bär på taket, låt dem odla i säsong och låt alla grödor gå till de planerade kommunala restaurangerna/kaféerna i arenan. Arenan kommer täcka många kvadratmeter och taket utgör en fantastisk odlingsplats. Passa på att starta upp en daglig verksamhet hemmahörande i arenan som kan assistera de ansvariga trädgårdsmästarna med odlingarna. En win-win situation på många plan - fler arbetstillfällen, färre transporter till och från arenan, miljövänlig odling, frukt och grönt kan plockas när de är som godast och slipper eftermogna i lastbilar, brukarna på den dagliga verksamheten får en verkligt meningsfull vardag och restaurangerna/kaféerna kan skryta om att de har kommunens mest lokalt odlade (och förmodligen godaste) råvarorna i sitt kök. Utöver allt detta går kommunen ett steg i rätt riktning mot Agenda 2030. Så snälla, tänk till och ta kloka beslut i rätt tid.

ANNONS

Emma

LÄS MER:Upphandling klar – Vestia ska bygga arenaområdet

LÄS MER:Kostnadskalkylen för arenaplanen ifrågasätts

ANNONS