Kungälvs unika kombination kan bli hur häftig som helst

Kungälvs unika kombination av gamla vackra miljöer och ett 24 våningar toppmodernt hotell tror jag kan bli hur häftig som helst, skriver John Kihl.

ANNONS

Under senare tid har jag läst många insändare i tidningen som beklagar sig över det planerade hotellbygget vid Vita fläcken. Jag vet ju såklart inte vad den stora massan Kungälvsbor tycker, men själv tycker jag att det skall bli kul med ett hus som går utanför de klassiska ramarna och vågar sticka ut (och upp). Jag tror att detta kommer bli ett välbehövligt centralt blickfång i vår stad, som dessutom kan hjälpa till att flytta tillbaka lite fokus mot den tidigare stadskärnan igen.

Victoria och Morgan (SD) skrev i tisdagens tidning att ”..allmänheten föredrar medeltida stadsuttryck, stenstadens olika uttryck...” Det är klart att dessa äldre stadsdelar och stadsuttryck är charmiga, men jag tänker att det är svårt att utveckla en stad genom att bygga medeltida stenhus.

Kungälvs unika kombination av gamla vackra miljöer och ett 24 våningar toppmodernt hotell tror jag kan bli hur häftig som helst. Tänk dig bara själv, att som besökare i Kungälv avsluta en go sommardag vid havet med en räkmacka i handen på restaurangen på våning 24. Tänk att sitta där och kika ut mot den gamla staden, fästningen och älven. Det ser i alla fall jag fram emot.

John Kihl

ANNONS