Cruisingen var tillbaka i Kungälv i helgen efter tre års uppehåll. Men alla uppskattar inte återkomsten. Insändarskribenten är en av dem.
Cruisingen var tillbaka i Kungälv i helgen efter tre års uppehåll. Men alla uppskattar inte återkomsten. Insändarskribenten är en av dem. Bild: Tove Christensen

Kan ni anordna detta jippo i Svartedalen nästa gång – eller är det synd för miljön?

Cruisingen var tillbaka i Kungälv i helgen efter ett långt uppehåll. Men alla uppskattar inte återkomsten. Insändarskribenten är en av dem.

ANNONS

Så gick den av stapeln igen, den så högt uppskattade cruisingen?

Ett hav av vackra gamla bilar som sakta, sakta tar sig genom staden Kungälv...Kungälv som så många andra kommuner arbetar aktivt med Agenda 2030. Pfft, säger jag, vackra begrepp som begränsad klimatpåverkan, giftfri miljö och god bebyggd miljö kan slänga sig i väggen. I detta fall styr helt andra intressen över dessa mål.

Här fullkomligt spyr dessa gamla, definitivt inte giftfria bilar ut sina avgaser i en stad som korkar igen av att nån nyfiken själ råkat titta lite för mycket på vilka bilar som är till försäljning hos Kvarndammen.

Kungälv, jordens flaskhals, tar såklart på sig rollen att arrangera en jättecruising...

Vilken människa beslutar nåt sånt här i en stad som absolut inte håller måttet med nån god bebyggd miljö.

Som centrumbo kan man sen inte vädra på ett dygn, förrän föroreningarna sjunkit till marken och tas om hand av moder jord. Ens egna miljövänliga bil får ledsen stå still och bara titta på infernot, ofrivilligt instängd på sin parkering i timmar eftersom stan är igenkorkad och förpestad.

Kanske ni kan anordna detta jippo i Svartedalen nästa gång, eller är det synd för miljön?

J.D

ANNONS