Jag kommer inte släpa en tung tunna flera hundra meter, bära runt på skräp eller lasta in i bilen för att sedan stanna och lämna skräpet efter att nyss startat bilen, skriver ”Besviken kommuninvånare”.
Jag kommer inte släpa en tung tunna flera hundra meter, bära runt på skräp eller lasta in i bilen för att sedan stanna och lämna skräpet efter att nyss startat bilen, skriver ”Besviken kommuninvånare”. Bild: Anna Hedlund

Hur ska gamla människor orka dra fyrfackskärlen?

Jag kommer inte släpa en tung tunna flera hundra meter, bära runt på skräp eller lasta in i bilen för att sedan stanna och lämna skräpet efter att nyss startat bilen, skriver ”Besviken kommuninvånare”.

ANNONS
|

Nu har Kungälvs kommun återigen lyckats med dåliga beslut för kommuninvånare. Nu ska här återvinnas vid hushållen men bor du på landet så ska du släpa runt din stora tunna själv och någon granne ska behöva ha din tunna stående på sin tomt utan att ens ha fått en förfrågan om det. Bilen som man köpt in är så stor så att den inte kommer fram på många småvägar som finns i kommunen. Det innebär att gamla, handikappade och många av oss som bor på landsbygden ska dra tunnan till huset och sedan dra tillbaks den vid tömning.

Med erfarenhet av hemtjänst i kommunen så vet jag att de inte har tid/möjlighet att flytta tunnor eller att lägga in skräp i bilen och sedan stanna några hundra meter bort för att lämna skräpet där. De har extremt ont om tid och hinner knappt med sina brukare. De kommer slänga allt i hushållssoporna och mindre återvinns i kommunen. Jag själv kommer inte släpa en tung tunna flera hundra meter, bära runt på skräp eller lasta in i bilen för att sedan stanna och lämna skräpet efter att nyss startat bilen.

ANNONS

Jag förstår att Kungälvs kommun inte vill att vi i kommunen ska ha en hög återvinning av plast/papper/glas/metall och det är oerhört sorgligt. Det kommer vara olika förutsättningar om man bor centralt eller om man bor på landsbygden. Kommunledningen bryr sig inte om alla oss som bor på landsbygden.

Jag vet också att andra kommuner har hämtning varannan vecka istället för en gång/månad och då kan man köra med en mindre bil. De menar också att det behöver tömmas oftare än en gång/månad i ett hushåll. Tänk bara på hur mycket plastförpackningar som det blir i hemmet. Ska då kommunen åka ut extra och tömma eller ska alla åka extra och tömma själva? Det finns risk att mer skräp åker i hushållssoporna.

Besviken kommuninvånare

LÄS MER:10 000 soptunnor monteras i Solbräcke: ”Rena drömmen för en sopnörd”

LÄS MER:Tre återvinningsstationer försvinner efter nyår

ANNONS