Kungälvs kommun skriver en replik angående rörande serviceavgift för parkering.
Kungälvs kommun skriver en replik angående rörande serviceavgift för parkering. Bild: Rebecka Kvint

Företagen hanterar parkeringsavgiften olika

Kungälvs kommun skriver en replik angående rörande serviceavgift för parkering.

ANNONS
|

Svar till insändare i Kungälvs-Posten rörande serviceavgift för parkering

Kungälvs Kommun har avtal med tre företag att välja mellan om du vill betala parkeringen med mobilen; Easypark, Parkster och e-PARK.

Företagen har olika upplägg för hur de hanterar betalningar. Easypark tar inte ut några serviceavgifter om du blir lokal användare i Kungälvs kommun. Det blir du automatiskt när du använder deras app första gången, om köpet är på kommunens parkeringar. Parkerar du med deras app utanför kommunen bryts avtalet och du är inte längre lokal användare hos Easypark. Detta får du information om i samband med köp av parkering utanför kommunen. För att åter bli lokal användare i Kungälv måste du göra valet att bli lokal användare igen. Antingen på Easyparks hemsida eller genom att kontakta deras kundtjänst.

ANNONS

Vi ser att informationen om detta behöver bli tydligare. Easypark kommer att lägga till information på parkeringsskyltarna och skapa en sida på sin webbplats med information om hur du blir lokal kund i Kungälvs kommun. Du kan alltid välja att betala i våra automater. Då gör du affären direkt med kommunen och vi tar inga serviceavgifter.

Kungälvs kommun

LÄS MER:Serviceavgift för parkering, hur tänker man här?

ANNONS