”Har man glömt bort den grupp som fortfarande krigar mot covid i sin vardag?”, skriver  Daniel Tengwall, ordförande LO-facken i Kungälv.
”Har man glömt bort den grupp som fortfarande krigar mot covid i sin vardag?”, skriver Daniel Tengwall, ordförande LO-facken i Kungälv. Bild: Lisa Hjertén

Finns det plats för oss vanligt folk i valet i september?

Hur kommer vi som arbetar med våra kroppar att få det bättre i ett samhälle där färre skall göra mer, undrar Daniel Tengwall, ordförande LO-facken i Kungälv.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är nu bara en knapp månad kvar till valet och samtidigt går Kungälvs vårdpersonal på knäna. LO sätter krav på både nationell och lokal nivå att våra medlemmar skall ha en trygg anställning, med skälig lön och en bra arbetsmiljö.

Vi hör hur det pratas skattesänkningar, budgetöverskott och investeringar och undrar om man har glömt bort den grupp som fortfarande krigar mot covid i sin vardag? Finns det plats för oss vanligt folk i valet i september? Hur kommer vi som arbetar med våra kroppar att få det bättre i ett samhälle där färre skall göra mer och personalen flyr bort från ett ökat tryck, ökad belastning och minskad trygghet?

Sänkta skatter låter alltid vackert, men vi som tillhör arbetarklassen ser hellre att våra barn har bättre stöd i skolorna, att våra äldre får den omsorg de förtjänar och att Kungälvs kommun är en attraktiv arbetsgivare där ingen skall bli sjuk av att arbeta. En stärkt välfärd är något vi alla tjänar på, men vi vanligt folk är i behov av den varje dag. När våra medlemmar går till valurnan i september ska de veta vilket parti som står för arbetarnas värderingar och behov, inte bara tomma löften om mer pengar i plånboken.

Daniel Tengwall

Ordförande LO-facken i Kungälv

ANNONS