Numera mår man oerhört dåligt på jobbet, många har sjukskrivit sig eller sagt upp sig, skriver personal på Attendo hemtjänst i Kungälv.
Numera mår man oerhört dåligt på jobbet, många har sjukskrivit sig eller sagt upp sig, skriver personal på Attendo hemtjänst i Kungälv. Bild: Nicklas Elmrin

Ett bevis på att Attendo bara vill tjäna pengar

Numera mår man oerhört dåligt på jobbet, många har sjukskrivit sig eller sagt upp sig. Även kunderna är hårt drabbade och mår väldigt dåligt över detta, skriver personal på Attendo hemtjänst i Kungälv.

ANNONS

Man skäms ögonen ur sig att säga att man jobbar/jobbat på Attendo i Kungälv. Detta var en arbetsplats man ville komma till innan den nuvarande verksamhetschefen började. Man trivdes och hade en familjär känsla för varandra.

Man blir kallade på möte var och varannan dag. Blir ifrågasatt och tillsagd att man inte gör det man ska. 15 kunder innan lunch är vardag numera, för att vi inte har en kunnig och kompetent planeringsledare längre. Chefen lägger sig dessutom i schemana - katastrofal planering.

En Attendobil blev för ett tag sen stulen enligt chefen och detta anklagades personalen för, detta resulterade i att man ska lämna in sina nycklar till en väl utvald kollega till oss. Detta upplevs av dom flesta som mycket kränkande.

Man anklagas för att sabotera i lokalen. Att röka i bilarna. Chefen ringer under arbetstid och frågar vad man håller på med om det tar för lång tid (enligt henne) att ta sig till kund.

Numera mår man oerhört dåligt på jobbet, många har sjukskrivit sig eller sagt upp sig. Detta har fått pågå i sex månader.

Cheferna ovanför chefen lyssnar inte och tar henne i försvar. Det spelar uppenbarligen ingen roll vad personalen säger eftersom detta får fortgå utan åtgärder.

Kunderna är hårt drabbade och mår väldigt dåligt över detta. Man har inte tid att prata med dom längre, vilket vi hade innan. Kunderna ska betala full summa trots att dom inte får den tid eller hjälp dom fått från bistånd. Detta är oförlåtligt. Detta är verkligen ett bevis på att Attendo bara vill tjäna pengar.

Personalen tvingas att börja jobba innan 07.00 och får därför inget betalt. Rast kan man inte räkna med att få heller.

Personalen ska ha en STOR eloge för allt slit trots slavlöner. Fantastiska och lyhörda. Dom har fått utså alldeles för mycket och måste få någon form av rättvisa. Är det för mycket begärt att man ska trivas och må bra på jobbet?

STORT tack till alla som reagerat. Detta får absolut inte fortsätta. Fortsätt uppmärksamma så kommer detta få ett slut!

Personal på Attendo hemtjänst Kungälv

LÄS MER:Heder åt er som har mod och civilkurage nog att larma!

LÄS MER:Vi har haft svårt att täcka vakanser under sommaren

LÄS MER:Attendo låter medarbetare och vårdtagare ta smällen

ANNONS