Det är kul att sporta och jag vill att fler folk ska känna det, skriver 13-årige Theo Jerez.
Det är kul att sporta och jag vill att fler folk ska känna det, skriver 13-årige Theo Jerez. Bild: Boel Ferm

En multiplan på Skarpe nord skulle vara fantastiskt!

Skarpe Nord står tomt på sommaren. Jag tycker att det är så onödigt eftersom att det är ett bra ställe att utnyttja. Det är kul att sporta och jag vill att fler folk ska känna det, skriver 13-årige Theo Jerez.

ANNONS
|

Jag tycker att det är viktigt att röra på sig och ha kul, speciellt nu när sommaren närmar sig och de som spelar inomhussporter har svårt att utöva sin sport.

Det finns några multiplaner Kungälv, men inte riktigt som det jag tänker på. De multiplaner som finns är mest bra för fotboll eftersom de har gräs. Det brukar finnas små innebandymål som knappt används. Det är nog för att det är gräs och då är det svårt att spela innebandy. Basket funkar men det finns en ännu bättre lösning. Det finns ett material som används till golv på utomhus-basketplaner, utomhus-innebandyplaner och inlineshockeyplaner, materialet kallas för Bergo-golv.

ANNONS

För det första så kommer det komma ut fler personer som rör på sig och det är speciellt bra på sommaren då folk som spelar inomhussporter ofta inte har tillgång till någon inomhushall.

Det är många ungdomar som bara sitter hemma och det är inte bra för deras hälsa. Det är kul att sporta och jag vill att fler folk ska känna det. Det kan också vara skönare att vara ute och spela en inomhussport utomhus när det är fint väder än att vara i en hall.

Kommunen kan göra en plan på Skarpe Nord på sommaren. Det var en fotbollsplan på Skarpe Nord innan, men kommunen slutade lägga gräs där under sommartid och nu står Skarpe Nord tomt på sommaren. Jag tycker att det är så onödigt eftersom att det är ett bra ställe att utnyttja. Sedan så finns det inte så många planer med Bergo-golv nära Kungälv och Kungälv kommer att sticka ut. Då kan det komma folk från andra ställen nära Kungälv för att spela sin sport.

Jag vet att det kan bli dyrt med golvet och de olika målen. Men det är det värt i längden, för det håller länge, lätt att lägga och flytta. Och det måste det vara, för på Skarpe Nord så måste man ta bort och lägga om varje år.

En multiplan på Skarpe Nord på sommaren skulle vara helt fantastiskt!

Theo Jerez

Klass 7, Strandskolan

LÄS MER:”Äntligen” – jubel från klubbarna efter grönt ljus för arenaområdet

LÄS MER:Sista annandagsfesten med IFK Kungälv på Skarpe nord – ”Kommer att bli helt underbart”

ANNONS