”Hur skall man tolka det faktum att Kungälv trots kraftigt stigande byggpriser väljer att satsa hundratals miljoner kronor på en bandybana medans man av kostnadsskäl ställer in bygget av ett betydligt billigare ridhus?” Det undrar insändarskribenten och betonar att betydligt fler ägnar sig åt ridsport än bandy. Bilden är från det pågående elitseriekvalet mellan IFK Kungälv-Åby/Tjureda på Skarpe Nord.
”Hur skall man tolka det faktum att Kungälv trots kraftigt stigande byggpriser väljer att satsa hundratals miljoner kronor på en bandybana medans man av kostnadsskäl ställer in bygget av ett betydligt billigare ridhus?” Det undrar insändarskribenten och betonar att betydligt fler ägnar sig åt ridsport än bandy. Bilden är från det pågående elitseriekvalet mellan IFK Kungälv-Åby/Tjureda på Skarpe Nord. Bild: Linus Olsson

Det slösas skattepengar på en döende sport

”Hur skall man tolka det faktum att Kungälv trots kraftigt stigande byggpriser väljer att satsa hundratals miljoner kronor på en bandybana medans man av kostnadsskäl ställer in bygget av ett betydligt billigare ridhus?” Det undrar insändarskribenten och betonar att betydligt fler ägnar sig åt ridsport än bandy.

ANNONS

Lite fakta om bandysport och ridsport; Svenska ridsportförbundet har 154 500 medlemmar vara 90% är flickor. Betydligt fler ägnar sig dock åt ridsport, det finns t.ex. fler ridhästar i landet än det finns medlemmar i ridsportförbundet. År 2018 hade bandyn 17 831 utövare varav 20% flickor. Troligen är det färre utövare i dag. Vet politikerna i Kungälv om den här statistiken? Bryr man sig om jämställdhet? Svaret är nej på båda frågorna. För hur skall man annars tolka det faktum att Kungälv trots kraftigt stigande byggpriser väljer att satsa hundratals miljoner kronor på en bandybana medans man av kostnadsskäl ställer in bygget av ett betydligt billigare ridhus.

Vad lär vi oss av detta förutom att det slösas skattepengar på en döende sport. Svaret är att det gäller att ha rätt politiska kontakter hela vägen upp på kommunalrådsnivå.

//Håkan Olsson

LÄS MER:Politikerna övergav Tjuvkil – nu upprepas historien

LÄS MER:För dyrt att bygga i Trankärr – ridanläggningen kvar i Ytterby

ANNONS