Blir ledsen att denna skog ska bort

Jag vill bara berätta att jag blir riktig ledsen när jag hör att denna skog ska bort för att bygga ännu fler bostäder och gator. Det skriver signaturen ”Kodetjej 12 år”.

ANNONS

Jag har hört den senaste tiden att den lilla skogen mitt i Kode ska bebyggas. Först ville politiker bygga en skola där. Den konstiga idén har man tagit bort. Men nu har jag hört att det ska byggas ändå i denna skog. Och det är inte kul för oss barn och ungdomar.

Vi är i väldigt ofta i skogen, nästan varje dag. Då jag var yngre har jag byggd massor med kojor med mina kompisar där i skogen. Våra föräldrar tyckte att det var okej att vara där själv. Även tillsammans med skolan och förskolan har vi ofta varit där och hittat på roliga grejer. Nyligen har jag och min bästa kompis varit där flera gånger på övernattning med ett tält! Det känns coolt att vara ute med tält mitt i en skog en hel natt – och ändå vara nära hemmet. Min pappa tog med mig flera gånger på löpträning i backarna där i skogen.

Jag vill bara berätta att jag blir riktig ledsen när jag hör att denna skog ska bort för att bygga ännu fler bostäder och gator. Får vi ungdomar inte leka i naturen nära vårt hus längre?

Kodetjej, 12 år

LÄS MER:Tåg ersätts med buss nattetid

LÄS MER:Skicka in din bästa sommarbild – tävla om fina priser

ANNONS