Förslaget om gratis busskort på sommarlovet välkomnas av insändarskribenten. Men hon tycker att man först bör se över att det finns bussar tillgängliga överallt i området. Arkivbild
Förslaget om gratis busskort på sommarlovet välkomnas av insändarskribenten. Men hon tycker att man först bör se över att det finns bussar tillgängliga överallt i området. Arkivbild Bild: Catrin Hansson

Beklagar att du inte kommit i tid till skolan när bussen varit sen

”Tillsammans med våra förare och trafikbolagen som kör på uppdrag av oss gör allt vi kan för att trafiken ska gå enligt tidtabell, men att det ibland sker förseningar i trafiken är svårt att styra.” Det svarar Västtrafik i en replik till signaturen ”Ung bussåkare”.

ANNONS

Replik till Snälla Västtrafik: Håll busstiderna - vi kommer för sent till skolan! (10/2):

Tack för din insändare.

Vi beklagar att du och dina skolkamrater inte kommit i tid till skolan när bussen varit sen.

Tillsammans med våra förare och trafikbolagen som kör på uppdrag av oss gör allt vi kan för att trafiken ska gå enligt tidtabell, men att det ibland sker förseningar i trafiken är svårt att styra då det till exempel kan handla om uppkomna trafikstörningar som i sin tur leder till köbildningar. Under senaste tiden har även vinterväglaget med hala och snötäckta vägar påverkat framkomligheten på vissa håll. Även om kommunen gör sitt yttersta för att snöröja vägarna så kan det vara svårt att hålla vägarna fria från snö och is under årets kallare perioder och då måste säkerheten alltid gå först.

ANNONS

Vi har stor tillit till att våra förare kör bussen på ett sätt som väglaget tillåter, men det kan i sin tur resultera i att bussen kommer några minuter senare än vad tidtabellen säger. I reseplaneraren på hemsidan eller genom att söka resa i appen Västtrafik To Go kan du få snabb och uppdaterad information om var din buss befinner sig.

Precis som du tror vi att om fler reser tillsammans kan vi bidra till en bättre miljö. Med hjälp av ditt engagemang för miljön och kollektivtrafiken kan vi bli ännu bättre och få fler att resa tillsammans, tack!

Du är alltid välkommen att kontakta vår kundservice på 0771 41 43 00 om du har fler frågor eller funderingar.

Isabell Rosendahl, Västtrafik

LÄS MER:Västtrafik missar 500 miljoner varje år på grund av fuskåkning

LÄS MER:Nu kommer elstödet – det här gäller

ANNONS