Sveriges pensionärer förtjänar bra pensioner som det går att leva på. Det här är ett steg i rätt riktning och jag vill fortsätta arbetet med att höja pensionerna. Det skriver Kenneth G Forslund, S, Riksdagsledamot från Kungälv., om höjningar upp till 1000 kronor i månaden. Arkivbild
Sveriges pensionärer förtjänar bra pensioner som det går att leva på. Det här är ett steg i rätt riktning och jag vill fortsätta arbetet med att höja pensionerna. Det skriver Kenneth G Forslund, S, Riksdagsledamot från Kungälv., om höjningar upp till 1000 kronor i månaden. Arkivbild Bild: Patrick Sörquist

4000 pensionärer i Kungälv får höjd pension

Sveriges pensionärer förtjänar bra pensioner som det går att leva på. Det här är ett steg i rätt riktning och jag vill fortsätta arbetet med att höja pensionerna. Det skriver Kenneth G Forslund, S, Riksdagsledamot från Kungälv., om höjningar upp till 1000 kronor i månaden.

ANNONS

Torsdag och fredag den 18:e och 19:e augusti, fick en miljon pensionärer utbetalningen av sin höjda pension. En höjning på upp till 1 000 kronor mer i månaden. Det här lyckades vi socialdemokrater driva igenom i riksdagen i våras, men högern gjorde hårt motstånd.

Det är nära 4 000 pensionärer i Kungälv som nu fått höjd pension. Bra socialdemokratisk politik som jag vill fortsätta att driva. Det måste gå att leva på sin pension och alla har rätt till en ålderdom i trygghet. Det är en fråga om respekt för en hel generation av tidigare välfärdsbyggare.

Pensionsreformen innebär att garantipensionen höjs med upp till 1000 kronor för alla som idag har garantipension och har bott i Sverige i minst 40 år. Därutöver höjs bostadstillägget. Totalt handlar det om en miljon pensionärer som fått en välbehövlig förstärkning av sin ekonomi.

ANNONS

Det handlar till exempel om lågavlönade kvinnor som slitit ett helt arbetsliv, ofta dubbelarbetat och som ändå får en alldeles för låg pension som knappt går att leva på. Det här är en reform som är extra viktig när vi nu går mot tuffare tider rent ekonomiskt med bland annat ökade mat-, el- och bränslepriser.

Den här pensionshöjningen avgjordes med en enda rösts marginal i riksdagen. In i det sista försökte högerpartierna att stoppa förslaget. Sveriges pensionärer förtjänar bra pensioner som det går att leva på. Det här är ett steg i rätt riktning och jag vill fortsätta arbetet med att höja pensionerna.

Kenneth G Forslund, S, Riksdagsledamot från Kungälv

LÄS MER:Vi vill också att alla skolor har en tillgänglig och trygg miljö

LÄS MER:En solskenshistoria

ANNONS