KS Bandy vände och vann efter nytändning

Det blev en händelserik hemmapremiär för Kareby-Surte Bandy i Ale Arena under lördagen. Nytt spelsystem och ett bra försvar säkrade säsongens första seger mot antagonisten Skirö.

|

Förra helgen var det premiäromgång och då kammade Kungälvslaget noll när Västerås visade upp sig från sin allra bästa sida. Idag var det hemmapremiär mot ett gästande Skirö från Vetlanda som spelade med sorgband, med anledning av dödsfallet av en ung kvinna i staden.

Dagens match bjöd på allt och lite till. KS Bandy var laget som tog ledningen redan i den åttonde minuten på ett frislag genom Wilda Ejderfalk. Kareby Surte spelade under matchen med ett nytt spelsystem, där laget sjönk ner lite mer på egenplanhalva. Taktiken gav egentligen två effekter, där den ena var att gästande Skirö inte kom till några klara målchanser, men där Kareby också hade svårt att få tyngd framåt.

Inom loppet av en minut i första halvlek drog gästerna på sig dubbla utvisningar och det fanns chans för hemmalaget att utöka sin ledning med två spelare fler. Så blev inte fallet utan Skirö lyckades hålla tätt bakåt, och dessutom kvittera så fort de båda spelarna var tillbaka på planen. De gick därmed till halvtidsvila med ställningen 1-1.

Andra halvlek blev en riktig nagelbitare. Skirö tog ledningen efter dryga timmen spelad, och sen radade matchens stora händelser upp sig på rad. När klockan stod på matchminut 68 avbröts spelet på grund utav en skada hos Skirö och lagen fick gå in i omklädningsrummen i väntan på ambulans. I cirka 30 minuter blev det uppehåll i Ale Arena innan ambulansen lämnat isen och matchen kunde återupptas.

När matchen väl var igång igen fick Kareby Surte nytändning och kvitterade ganska snart genom Evelina Sköld. Tio minuter senare kunde hemmalaget sätta dit vinstmålet, återigen genom Wilda Ejderfalk och sista tio minutrarna var minst sagt spända.

Problem med matchklockan gav nerviga minuter

Kareby Surte jublade för vinst hela tre gånger. Först blåste domaren av matchen fem minuter för tidigt på grund av strul med matchklockan, och de inrusande spelarna från bänken fick åka tillbaka och sätta sig för de sista minuterna. Sedan misstog laget en offside avblåsning för slutsignal, och rusade återigen ut på isen men fick även då åka tillbaka. Till slut blåste så domaren av matchen i den händelserika hemmapremiären och Kareby Surte kunde räkna in två poäng på kontot.

Matchvinnaren tillika Kareby Surte anfallaren Wilma Ejderfalk är väldigt glad efter matchen.

– Det känns skitbra. Vi gör det riktigt bra och visar stor vilja. Mitt första mål trodde jag inte skulle gå in, för skottet var inte särskilt bra och mitt andra mål fick jag verkligen slänga mig allt jag kunde för att nå bollen, säger hon

Det nya spelsystemet som laget infört verkar ha satt sig direkt. Iallafall om man får tro Wilma Ejderfalk.

– Vi har ju flyttat tillbaka lite och låter våra toppar styra ut de på kanterna. Innan har vi lyft upp och stressat motståndarna redan uppe vid deras straffområde men de nya spelsättet känns bra, säger hon.

– Det har alltid varit ett form av derby när man spelar mot Skirö så vi ville ju givetvis vinna. Det är alltid en speciell stämning när vi möter dem så det kändes otroligt kul att slå dem, säger Wilma Ejderfalk efter matchen.