Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vill öka skolresurserna inom elevhälsan och stödpersonal

Vi vet att underbemanningen inom förskolan och skolan skapar stress och leder på sikt till en sämre arbetsmiljö. Vi vet att det behövs investeringar och resurser så att fler kan anställas. Vi vill öka skolresurserna inom elevhälsan och stödpersonal. Det skriver Socialdemokraterna Kungälv.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Replik på insändaren ”Lärarna blir sjuka av sitt arbete”

Vi vill först tacka Lärarförbundet för deras insändare och att de lyfter hur de tycker situationen ser ut för deras medlemmar i kommunens förskolor och skolor.

Vi socialdemokrater anser att arbetsmiljön är en viktig fråga och att ta hand om sina medarbetare är en självklarhet. Vi vill att det skall vara attraktivt att jobba i Kungälv.

Det måste finnas tid för omtanke och medmänsklighet i en kommunal organisation

Vi vet att underbemanningen inom förskolan och skolan skapar stress och leder på sikt till en sämre arbetsmiljö. Vi vet att det behövs investeringar och resurser så att fler kan anställas. Vi vill öka skolresurserna inom elevhälsan och stödpersonal. Då blir det hållbara arbetstider och medarbetarna ges tid till att hinna med planering, reflektion och kollegial handledning. Det är dags att våga sätta medarbetarnas behov före vinst eller lokala skattesänkningsförslag. Det måste finnas tid för omtanke och medmänsklighet i en kommunal organisation.

Kompetensutveckling

För att det skall vara attraktivt att arbeta i Kungälvs kommun krävs en planerad kompetensutveckling och yrkesutveckling i takt med nya arbetsuppgifter och högre krav inom förskolan och skolan. Vi vill satsa på den egna personalen genom att ha en lärande organisation med möjlighet till vidareutveckling/utbildning och framför allt ta vara på medarbetarnas befintliga kompetens.

Våra medarbetare skall känna sig trygga på jobbet

Vi vill också arbeta vidare med att all personal skall känna sig trygg och skyddad när de anmäler våld, brott, droger, hot eller annat i samband med utövandet av sitt jobb.

Vi vill också utveckla ledarskapet

Våra chefer skall få det stöd, förutsättningar och den kompetens som krävs för att tillsammans med medarbetarna och de fackliga organisationerna fortsätta arbetet med arbetsmiljöfrågorna. Arbetsmiljöfrågorna är basen för att det skall vara attraktivt att arbeta i Kungälvs kommun.

Skattesänkning eller bättre arbetsmiljö

Vi lovar inte guld och gröna skogar, alla våra förslag skall alltid vara väl beredda och finansierade. Därför säger vi nej till de partier som vill sänka skatten för pengarna behövs till en bättre arbetsmiljö, skola och utbildning i Kungälv.

Hur det blir avgör du som väljare.

Socialdemokraterna Kungälv

LÄS OCKSÅ: Lärare blir sjuka av sitt arbete

LÄS OCKSÅ: Visa lärarna att de värderas högt