Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktigare att stoltsera med pengar på hög?

Att UP skulle bekämpa säkerhetsmarginaler är struntprat. Buffert skapas inte genom att underlåta det som måste göras. Det skriver Utvecklingspartiet i en replik.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Replik på insändaren ”Ekonomin försämras med L och UP”:

Att UP skulle bekämpa säkerhetsmarginaler är struntprat. Buffert skapas inte genom att underlåta det som måste göras. Det är intressant att M helt har köpt S paradgren, ”ha högt skattetryck”.

Det finns uppdrag att renovera Ytterbyskolan och nu räckte inte pengarna! Men hur var det nu med säkerhetsmarginalen Holmensköld. 1200 000 000? Finns det inte täckning i denna att utföra satsningen på Ytterbyskolan? Kanske viktigare att stoltsera med pengar på hög?

”Superhögstadium” ej aktuellt, finns så mkt som talar emot detta. Men hur var det nu med dina partikamrater som pratade sig varma om detta Superhögstadium.

Holmensköld, trevligt att du saknar vår budget, visste inte att ni ville rösta på den. Men det var ju inte aktuellt och det vet du också. Men just denna retorik befäster vår oro om hur finanserna sköts under ditt ledarskap.

1) Antingen tror ni att säkerhetsmarginalen på 1200 000 000 kr helt skulle sänkas om vi genomfört fri kollektivtrafik för våra elever, mensskydd för våra tjejer i skolan samt en symbolisk skattesänkning (total 15 miljoner kr.

2) Eller så tycker ni inte att det är viktigt att våra elever skall ha samma förutsättningar till fri kollektivtrafik, att våra tjejer skall kunna få en ”tryggare” skoldag & minskad utgift för tjejerna samt att våra skattebetalare får lite uppskattning med en riktningsvisare att skattesatsen är för hög i Kungälv. Jag vet att ni är pressade av er partner S som så snart man pratar skattesänkning drar katastrofkortet, det blir x antalet färre lärare, det blir färre undersköterskor osv. Det är svårt att se att det skulle bli färre av något med tanke på 1 200 000 000kr.

Holmensköld är livrädd för att UP:s tilläggsyrkande om 15 000 000 kr helt skulle sänka säkerhetsbufferten på 1200 000 000 kr. Den nya säkerhetsbufferten skulle då vara 1185 000 000 kr och det skulle innebära att Kungälv går under? Just det med den nya bufferten skulle vi ha lika villkor för våra elever vad avser kollektivtrafiken, tjejer som har fria mensskydd i skolan, skattebetalare som ser en viljeriktning.

Jan Tollesson och Mikael Wintell, Utvecklingspartiet

LÄS OCKSÅ: Ekonomin försämras med L och UP